Haberler

Adana Tanıtım ve Kalkınma AŞ Kuruldu

Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ASO), Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığıyla kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma AŞ'nin (ATAK) tanıtım toplantısı yapıldı.

ATO Başkanı ve ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, özel bir otelde düzenlenen etkinlikte iş dünyası olarak kente hak ettiği düzeyde tanıtım imkanı sunmak amacıyla ATAK adı altında bir araya geldiklerini söyledi.

Adana'nın kültürden, ekonomiye, tarımdan sanayiye bölgenin öncü kenti olduğunu vurgulayan Menevşe, şöyle konuştu:

"ATAK, Adana'nın tanıtımı ve kalkınması için somut projeler üretmek, yurt içi ve yurt dışında sürdürülebilir bir kalkınma programı yürütmektir. Köklü geçmiş ve birikimin yanında Adana gelecek vizyonuyla da eşsizdir,  Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ve Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı gibi global projelerle, Kafkas, Hazar ve Ortadoğu petrollerinin pazar ve dağıtım üssü olma yolunda hızla ilerlemektir. Kalkınma yatırımla ve tanıtımla olur. ATAK, Adana'nın bir parçası, rekabetin aracı olacaktır"

ASO Başkanı Zeki Kıvanç ise 'ATAK'ın bundan sonra Adana'nın tanıtımı için önemli roller üstleneceğini vurgulayarak, "El birliğiyle bu şirketimize destek vererek Adana'nın imajını daha üst seviyelere taşıyacağız. Adana her zaman adli haberlerle gündeme geliyor. Bundan sonra inşallah Adana'daki etkinliklerimizle de gördüğünüz gibi ilkleri gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

ATAK, devlet ve kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek kuruluşları, STK'lar ve özel sektör ile iş birliğine giderek yurt içi ve yurt dışı kaynaklara ulaşacak. ATAK dünyada benzer örneklerde olduğu gibi profesyonel yapıda hızlı ve verimli çalışmak üzere "şirket" statüsünde faaliyet gösterecek.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Atila Menevşe Hacı Sabancı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title