Haberler

Adana Su Zirvesi 22 Mart'ta

Adana’da su bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 22 Mart Salı günü çeşitli etkinliklerle “2. Adana Su Zirvesi” yapılacak.

Adana'da su bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 22 Mart Salı günü çeşitli etkinliklerle "2. Adana Su Zirvesi" yapılacak.

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında ASKİ'nin 22 Mart Salı günü gerçekleştireceği 2. Adana Su Zirvesi'nin tanıtımı bir otelde yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hayati bir varlık olan suyun değerini anlatabilmek için bu tip etkinlikler yaptıklarını belirterek amaçlarının ise gelecek nesillere de bunu iyi aktarabilmek olduğunu kaydetti. ASKİ'nin rutin görevleri dışında su konusunda vatandaşları bilinçlendirmenin de bulunduğunu vurgulayan Sözlü, "Geçen sene yapılan program emsali olmayan bir bir programdı. İnşallah bu yıl da insanlık aleminin gelecek dönemlerde suyla ilgili yaşayacağı bertaraf etmek açısından önemli olur, katkı koyar" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİMİZ, ÖNÜMÜZDEKİ 50 SENEYİ PROJELENDİRMEK"

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ise nüfusun artmasına karşın kaynakların sabit kalması sonucu her geçen dakika su ihtiyacının arttığını belirterek şunları kaydetti:

"Çocuklarımız kötü bir miras almamalı. Her birey kendisine düşen tedbirleri almak zorunda. Amacımız hiç olmazsa senede 1 gün, özellikle dünya su günü kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar yaparak bunu geniş kitlelere duyurmak bunun önemini anlatmak zorundayız. Amacımız sadece günü kurtarmak değil. veya şu anki nüfusa hizmet etmek değil. Sonuçta adana gelişen, büyüyen bir şehir ve bizim görevimiz, şehrin önümüzdeki 30-40-50 yılını projelendirmek. Bu kapsamda çalışmalar yapıyoruz."

ASKİ Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştireceği "2. Adana Su Zirvesi" kapsamında kent içinden ve şehir dışından gelecek alanında uzman konuşmacılarla su ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak. Ayrıca, çocukların bilinçlenmesine öncelik verilecek ve merkez ile ilçelerdeki okullarda eğitimler düzenlenecek. Bunun yanı sıra "Su Yürüyüşü" sayesinde çantalarında su taşıyacak olan öğrenciler, sağlıklı suya ulaşmanın ne kadar zor olduğu ile ilgili fikir sahibi olacaklar.

"Su İçin Farkındalık Turu" adı altında düzenlenecek olan bisiklet turu ise Adana'nın içme ve kullanma suyunu temin eden Çatalan Arıtma Tesisi'nde sona erecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Dünya Su Günü 22 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title