Haberler

Adana Sinematek Etkinliği Başladı

Adana Sanayi Odası (ADASO), Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sinema Derneği ortaklığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kurulan Adana Sinematek etkinliği, ADASO'da düzenlenen "Eylül" filminin gösterimiyle başladı.

Adana Sanayi Odası (ADASO), Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sinema Derneği ortaklığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kurulan Adana Sinematek etkinliği, ADASO'da düzenlenen "Eylül" filminin gösterimiyle başladı.

Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Haluk Uygur, ADASO Sakıp Sabancı Salonu'ndaki gösterimden önce yaptığı konuşmada, Adana Sinematek'in kurulması ile yeni nesil başarılı sinema sanatçılarının yetişmesine imkan sağlandığını söyledi.

Sinematek'te sinema filmlerinin sanat yönünün ele alınıp tartışılmasının amaçlandığını belirten Uygur, şunları kaydetti:

"Salonlarda yer bulamayan filmler ile piyasa filmi olmadığı için izleyiciyle buluşamayan ama sinema sanatı açısından da muhakkak izlenmesi gereken ve izlendikten sonra da tartışılması gereken filmlerin olduğu bir okuldur sinematek. Dolayısıyla binlerce kişinin salonu doldurmasını beklemiyoruz. Burada Adana Sinematek'in ilk nüvelerini attığımız için hep birlikte tarihe geçmiş oluyoruz. Sinemateke katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök de Adana'nın, sinema tarihi açısından önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Ekonomi konulu toplantıların yapıldığı salonda sinema gösterimi yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini ve kurumlarına renk kattığını ifade eden Sürenkök,

"Adana, sinemanın ilk nüvelerinin atıldığı yerlerden biri. Buradan büyük sinemacılar çıktı. Daha çıkacaktır ama özellikle gişe kaygısıyla sinemalarda yer bulmayan ödül almış filmlerin gösterimi her ayın son salı günü Adanalılarla buluşacak. Buna katkıda bulunmamız yönetim olarak bizleri mutlu ediyor" dedi.

Sinematek'in gösterime giren ilk filminin yönetmeni Cemil Ağacıklıoğlu da çalışmalarını İstanbul'da yürüttüğünü ancak Adana'nın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ ise gençlik yıllarının sinemada geçtiğini ancak günümüzde sinemanın yerini televizyonun aldığını vurguladı.

Konuşmaların ardından 18. Altın Koza Film Festivali'nin "En İyi Yönetmen" ödüllü "Eylül" filminin gösterimi yapıldı. Gösterime çok sayıda sinemasever katıldı.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title