Haberler

Adana Serapark Evleri ısıtmada EVOMAX Kazanları tercih etti

Güncelleme:

Yüksek işçilik kalitesi gözetilerek planlanan Serapark 4 Evleri'nde, ısıtma sistemi olarak en etkili çözümü sunan Termo Teknik EVOMAX Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar tercih edildi.


Adana'da, Grup İnşaat tarafından inşaa edilen ve dördüncüsü tamamlanmak üzere olan Serapark Evleri'nde, güneş kollektörleri ile uyumlu çalışan Termo Teknik EVOMAX kazanların kullanılması kararlaştırıldı.

Kraliçe Ödüllü (The Queen's Award) kazan serisi

İngiltere'de Ideal Boilers tarafından 110 yıllık tecrübeye dayanılarak üretilen Termo Teknik markalı EVOMAX Duvar Tipi Yoğuşmalı kazanlar, 2013 yılından itibaren Türkiye duvar tipi yoğuşmalı kazan ısıtma pazarının aktif oyuncularından biri. EVOMAX gerek resmi, gerek özel projelerin yoğunlukla tercih ettiği bir marka olma yolunda ilerlemeye; kurulum, bakım ve kullanım kolaylığı sağlayan birçok özelliği ile dikkat çekmeye devam ediyor. İnşaat projelerinde ısıtma ihtiyacının belirlenip ürünlerin seçilmesi ile başlayan süreci ürün montajı ve satış sonrası proje danışmanlığı hizmetiyle destekleyen Termo Teknik, yetkili ve konusunda uzman servisiyle kullanıcıya 7x24 hizmet sağlıyor.
Adana'nın en prestijli projelerinden birisi olan Serapark Evleri, Termo Teknik EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazanları tercih ederek, tasarruflu ve verimli ısıtma için ilk adımını attı.

Yerden ısıtma zonu

Toplam 3 blok, 66 daire ve 1 sosyal tesisten oluşan projede, ısıtma merkezi sosyal tesis ilk bloğunun altında konumlandırıldı. Projede binanın ısıtılması panel radyatör ile sağlanırken; kullanım için gerekli olan sıcak su ise EVOMAX'tan beslenecek boyler üzerinden temin edilecek şekilde projelendirildi. Sosyal tesis içerisindeki kapalı havuz alanında yerden ısıtma zonu planlandı.

Güneş kolektörü ile alternatif enerji desteği

Kullanım sıcak suyu için boyler, EVOMAX'ın güneş kolektörü ile uyumlu çalışmasının getirdiği avantaj ile güneş enerjisinin yeterli olduğu zamanlarda güneş kolektöründen beslenecek. Güneş enerjisinin yetersiz olduğu zamanlarda ise ise su ısıtması EVOMAX ile sağlanacak.

Toplamda 13 kazandan oluşan kaskad sistem

42, 65, 90, 105, 125 ve 160 kW kapasite değerlerine sahip EVOMAX, ısı talebine bağlı olarak kaskad kontrol paneli ile 15 adete kadar kazanı (toplam 2400 KW = 2.000.000 kcal/h) kaskad bağlantı ile kontrol edebilir. Farklı ısıtma bölgelerinin tek bir merkezden yönetildiği projede, 2 adet 5 li kaskad, 1 adet 3 lü kaskaddan oluşan toplam 13 adet EVOMAX 125 kW kazan tercih edildi..

Adana iklimine uygun sistem tasarımı

EVOMAX ürün yelpazesi işletme maliyetlerini düşük tutmak amacıyla yüzde 110 verim oranına kadar kısmi yükte çalışıyor. Kaskad sisteminde gerekli ısı ihtiyacını karşılamak ve yüksek verim değerinden faydalanmak için toplam kapasiteyi kazan sayısına bölerek tüm kazanların eş zamanlı ve aynı kapasitede devreye girmesi sağlanıyor. İhtiyaca göre kapasite değerleri yüzde 100 'e kadar birlikte yükselebiliyor. Özellikle bahar aylarında yoğun güneş alan Adana'da kazanlar kapasitesinin yüzde 20 sine kadar düşerek 25 kW olarak çalıştırılabiliyor. Böylece Serapark Evleri'nde maksimum enerji tasarrufu sağlanıyor...

Günde 3 farklı sıcaklık değeri kazanın kontrol panelinde ayarlanmış, kazanların ısıtma eğrileri de Adana iklim koşullarına göre belirlenmiştir. Sistem, dış hava sıcaklığına bağlı tesisat gidiş ve dönüş suyu sıcaklığını kontrol ederek, hava sıcaklığındaki 0,5oC 'lik değişikliği bile fark edebilmekte ve buna göre ısıtma ayarlaması yapabilmektedir.

Farklı alanlar için farklı sıcak su ihtiyacı

Türkçe kullanıcı ara yüzü kullanıcılar ve servis için kolay, hızlı kurulum ve işletme olanağı sağlamaktadır. Sosyal tesiste bulunan farklı ısıtma zonları tek bir kaskad kontrol paneli ile ilave kart gerektirmeden kontrol edilmektedir. Projede; boyler için 80C, havuz için 70C, yerden ısıtma için 40C, Türk Hamamı için ise belirli saatlerde 80C sıcak su gereklidir. Yüksek sıcaklık değerinde kazandan tesisata gönderilen su, her bir farklı ısıtma bölgesi için üç yollu vanalar sayesinde istenilen sıcaklığa ayarlanmakta, sürekli sensör yoluyla sıcaklık hakkında kaskad kontrol paneline bilgi verilmekte, istenilen sıcaklığa ulaşan bölgede pompalar kazandan gelen kumanda ile kontrol edilmektedir.
6 bar işletme basıncına sahip olan EVOMAX kazanlar, projenin yüksek katlı olması dolayısı ile plakalı eşanjör ile planlanmış, tesisat ile kazan bölgeleri birbirinden ayrılmıştır.

Serapark 4 de EVOMAX'ı tercih etti

EVOMAX, üstün tasarımı, özenle seçilmiş parçalarının yanısıra kolay bir şekilde devreye alma olanağı da sunuyor. Üç yıllık parça ve bakım garantisi ile birlikte EVOMAX, gerek kullanıcılar, gerek proje sahipleri tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Serapark 3 Evleri'nde beğenilen EVOMAX'ın yüksek kalitesi, ürünün Serapark 4 Evleri'nde de tercih edilmesine neden oldu.

EVOMAX kazanların bazı referansları

EVOMAX aynı zamanda İstanbul'da Hoşdere Emlak Konutları 1. Etap (EKGYO), Başakşehir Emlak Konutları ve Bahçekent Cadde Flora Evleri (EKGYO): Ankara'da Tepe İnşaat Mesa-Yaşamkent Konutları; Erzurum'da ise Polat Otel gibi farklı yapılarda beğenilerek kullanılıyor..

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title