Haberler

Adana - Sami Selçuk: Akademisyenlerin Damgalanmasını Doğru Bulmuyorum

Sami Selçuk : Akademisyenlerin damgalanmasını doğru bulmuyorum

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından yayınlanan bildiride imzası olan akademisyenlerin, terör örgütü paralelinde düşünen insanlar olarak damgalamanın yanlış olduğunu savundu.

Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Hipokrat Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri' kapsamında 'Demokrasi ve Hukuk Devleti' adlı konferansta konuşan Sami Selçuk, akademisyenlerin sorularını da yanıtladı. Siyasetçilerin, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı bildiri ile ilgili konuşmasının ardından yargının harekete geçtiğini hatırlatan Selçuk şu değerlendirmeyi yaptı:

"O metnin içinde katılmadığımız noktalar olabilir. Mesela orada en çok tartışılan, 'katliam' sözcüğüdür. Katliam sözcüğü toplu insan öldürme anlamına da gelebilir. Onlar tam olarak hangi anlamda kullandı belli değil. Bundan yola çıkarak bazı insanları suçlamayı doğru bulmuyorum. Özellikle siyasetçilerin bu konuda konuşmasından sonra yargının harekete geçmiş görünmesi, beni rahatsız etti. Tek bir olasılıktan yola çıkılarak sürekli olarak insanları bir terör örgütünün mensubu veya onun paralelinde düşünen, bunun propagandasını yapan insan olarak damgalamak yanlıştır. Geçmişte bunun acıları batı ülkelerinde de görüldü."

Konferansın ardından ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise Prof. Dr. Sami Selçuk'a teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Sami Selçuk Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title