Haberler

Adana Rekortmenleri Ödül Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyümede tıkandığını ve 6 yıldır yerinde saydığını belirterek, yeni bir koalisyon hükümetinin hızla kurulması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin büyümede tıkandığını ve 6 yıldır yerinde saydığını belirterek, yeni bir koalisyon hükümetinin hızla kurulması gerektiğini kaydetti.

HiltonSA Adana'da, Adana Rekortmenleri Ödül Töreni ve Adana TOBB Endüstiri Meslek Lisesi Protokol İmza Töreni, iftar yemeği eşliğinde gerçekleştirildi.

Protokol konuşmalarının ardından söz alan Hisarcıklıoğlu, bölge ve ülkedeki ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hisarcıklıoğlu, toplumun yarısını oluşturan kadınların, girişimcilikte daha çok yer alması gerektiğine vurgu yaptı.

Yatırımcıları, futbolun yıldız oyuncularına benzeten Rıfat Hisarcıklıoğlu, FIFA'nın, Ronaldo, Messi gibi yıldız oyunculara sağladığı pozitif ayrımcılığa dikkat çekti. Hakemlere getirilen kurala göre futbola değer katan ve güzelleştiren yıldız oyunculara pozitif ayrımcılık yapıldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, kamu görevlilerine çağrıda bulundu.

GİRİŞİMCİLERE FUTBOL YILDIZI BENZETMESİ

Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Vergisini veren, üretimini yapan, ihracat yapan, adam istihdam eden herkesi pozitif ayrımcılıkla koruyalım, gözetelim, onlara gözümüz gibi bakalım. Bu kardeşlerimiz olmasa Türkiye'de ne üretim olur, ne zenginlik ne de iş ve AŞ olur. Eğer bu ülkede işlerin, bürokrasinin çarkı dönüyorsa, vergiyi veren, adam çalıştıran bu kardeşlerimiz sayesinde. Kamudaki tüm kardeşlerimizden rica ediyorum çünkü yarın çocuklarınıza işi bunlar verecek. Bunlar işlerini büyütsünler ki daha çok iş çıksın. Türkiye'nin önümüzdeki günlerde en önemli sıkıntısı istihdam. Her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak zorundayız."

"YENİ BİR BÜYÜME MODELİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Siyasi ve ekonomik gündeme ilişkin de konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, koalisyon hükümeti kurulması için 4 siyasi partiyi ziyaret ettiklerini bildirdi. Milli iradenin 'koalisyon kurun' dediğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, ekonominin tıkandığını söyledi. Son 6 yıldır ülkenin yerinde saydığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Kişi başına düşen gelirimizi 10 bin dolara getirdik, kaldık. 6 yıldır aynı yerde duruyoruz. 2013'te Türkiye'de gayrı safi hasıla 820 milyar dolarken 2015'te bu rakam 780 milyar dolar civarına ulaştı. 2 seneye göre herkes ileri giderken 40 milyar dolarlık kaybımız söz konusu. Biz tekrar hızlı bir büyüme dirayetine girmek durumundayız. Yeni bir hükümetin, koalisyon hükümetinin hızla kurulup, Türkiye'nin ekonomik meselelerine hızla, acilen tedbir alınması lazım. Yeni bir büyüme modeline ihtiyacımız var. 30 sene önce Yunanistan ekonomisiyle Türkiye ekonomisi eşitti. Petrol zengini Suudi Arabistan bizden daha da büyüktü. Şimdi, 30 sene sonra görünen Suudi Arabistan ve Yunanistan' üst üste koy, artık bir Türkiye ediyorlar, haberiniz olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adana TOBB Endüstiri Meslek Lisesi için protokol imzalandı. Protokolden sonra Adana'daki vergi rekortmenlerine ödül verildi. Adana Çimento Sanayii Türk A.Ş vergi rekortmenleri listesinde birinciliği elde ederken, Amylum Nişasta Sanayi ve Ticaret A.Ş. ikinci, Toprak Mahsulleri Ofisi Anbar Şefliği ise üçüncülüğü elde etti.

Törene birçok iş adamı ve kent protokolü katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Lionel Messi Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title