Haberler

Adana Osb'de Fabrikaların Toplu Açılış Töreni

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı, "Hükümetimiz her daim sanayimizi desteklemiş, yatırımcılara çok önemli teşvikler vermiş ve küresel pazarda yoluna çıkan engelleri kararlılıkla aşmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güldemet Sarı, "Hükümetimiz her daim sanayimizi desteklemiş, yatırımcılara çok önemli teşvikler vermiş ve küresel pazarda yoluna çıkan engelleri kararlılıkla aşmıştır. 2023 büyük Türkiye hedefine kilitlendik yolumuz devam ediyoruz." dedi.

Sarı, Samsun Makina Adana Fabrikası ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, teşriflerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve yatırım yapan firma yetkililerine teşekkür etti.

Bölgenin kalkınmasına ve insanın yaşam kalitesinin artmasına yönelik yapılan tüm yatırımların önemine değinen Sarı, büyük ve güçlü devlet olmanın şartlarından birinin de büyük ve güçlü sanayi yatırımlarına sahip olmak olduğunu söyledi.

Bu bağlamda özel sektörün dinamizminin korunması gerektiğini dile getiren Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fabrika iş demektir. Fabrika AŞ demektir. Fabrika kalkınma ve büyüme demektir. Başta Samsun Makine Sanayi ve bugün toplu açılışını yapacağımız diğer işletmelerin bölge insanımız için çok büyük ve önemli olduğunu ifade etmek isterim. Çünkü birçok yan sektörü de harekete geçirecek bu işletmelerin bölgeye sağlayacağı katma değer büyük olacaktır. 2023'ün büyük Türkiye'si ve ülkemizi en büyük 10 ekonomiden biri haline getirebilmek, en büyük hedefimizdir. Bunun için tek yürek olup hükümetimiz özel sektörümüz güç birliği içinde çalışıyoruz."

Bölgedeki sanayiyi önemsediklerini dile getiren Sarı, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz her daim sanayimizi desteklemiş, yatırımcılara çok önemli teşvikler vermiş ve küresel pazarda yoluna çıkan engelleri kararlılıkla aşmıştır. 2023 büyük Türkiye hedefine kilitlendik, yolumuza devam ediyoruz. Uluslararası büyüme merkezlerinin doğuya kaydığı bu süreçte Çukurova bölgemiz daha da önem kazanacak, Adanamızı Çukurovamızı Doğu Akdeniz'in lider bölgesi konumuna taşımak için hep beraber çalışacağız. Şehrimizi uluslararası çekim merkezi ve üretim üssü haline getirecek projeler üreteceğiz."

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Samsun Makina Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title