Haberler

Adana'nın Gelinleri Kitap Oldu

Son elli yılda evlenerek birçok ülkeden Adana'ya yerleşen kadınları konu alan proje kapsamında, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Tanıtım, Belgesel ve Foto Röportaj Atölyesi mensupları, 1 yıl süren titiz bir çalışmanın ardından 9 kadının öyküsünü fotoğraflayıp kitaplaştırdı.

Son elli yılda evlenerek birçok ülkeden Adana'ya yerleşen kadınları konu alan proje kapsamında, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Tanıtım, Belgesel ve Foto Röportaj Atölyesi mensupları, 1 yıl süren titiz bir çalışmanın ardından 9 kadının öyküsünü fotoğraflayıp kitaplaştırdı.

Altın Oran ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Karahan Yayırları tarafından hazırlanan 'Adana'nın Gelinleri' projesi bir toplantı ile tanıtıldı. Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu ile ADSİAD ortaklığında, Zeliha Ertunç'un koordinatörlüğünde gerçekleşen projenin sanat danışmanlığını S. Haluk Uygur üstlendi. Hüseyin Çelik'in fikri destek verdiği projenin fotoğraflarını ise Aylin Sofuoğlu, Ali Fırat Şahin, Emine Karaer, Fatma Dağlı, İnci Turan, Meryem Girmen Özkaya, Nihal Nursal, Nuran Öğülener, Pelin Etiman Emrahoğlu, Rüksan Anarat, Selda Bilen, Taner Kinar, Zeynep Kurtuluş Yetim ve İsmail Ökke çekti.

4 Nisan 2015'te Portakal Çiçeği Karnavalı'nda ve 16 Nisan 2015'te 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak 'Adana'nın Gelinleri' sergileri öncesi Altın Oran Sanat Galerisi'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda, projede ismi belirlenen Veronika Arman, Nadiya Esen, Hanife Uygur, Karen Demirkıran, Claudia Üzelgeçici, Jill Akdağ, Annette Coşkun, Ana Maria Günsel ve Ellen Sağol da hazır bulundu.

'BİR ÖRNEK'

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Koordinatörü ve projenin sanat danışmanı S. Haluk Uygur, "Adana'nın gelinleri, farklı ülke ve farklı kültürlere mensup kahramanların farklılıklarının, bir çatışma unsuru değil, bir araya geldiklerinde daha yüksek bir kültür oluşturarak toplumu olumlu yönde değiştiren bir barış unsuru olduğunu göstermesi bakımından büyük önem taşıyor. Ancak bazı unsurlar dünyadaki çıkar çatışmalarını medeniyetler çatışması olarak göstermeye çalışıyorlar. Halbuki medeni olanlar çatışmaz barışır. Adana'nın gelinleri de buna bir örnektir" dedi.

'9 GELİN SEÇİLDİ'

Projenin koordinatörü Zeliha Ertunç ise, proje kapsamında hazırlanan öykülerin ve fotoğrafların Karahan Yayınları tarafından kitap haline getirildiğini, Portakal Çiçeği Karnavalı kortejinde projede çalışan fotoğrafçılarla, projeye konu olan gelinlerin birlikte yürüyeceğini söyledi. Ertunç, 16 Nisan'da da 75. Yıl Sanat Galerisi'nde "Adana'nın Gelinleri" projesini konsept alan bir sergi açacaklarını vurguladı.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK'

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez de, ADSİAD'ın 'Adana'yı Seviyorum' projesi kapsamında kentin dünyaya tanıtılması için yoğun bir emek verdiğini söyledi. Projeyi, ADSİAD ile Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'nun birlikte hazırladığını anlatan Sönmez, 'Adana'nın Gelinleri' çalışmasının Türkiye'nin diğer kentlerine de örnek olacağını kaydetti.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek Adana'ya yerleşen kadınların nasıl bir hayat felsefesine sahip olduğunu, mücadelelerini, fikirlerini yansıtan bir kitabı ve sergileri halkla buluşturmanın önemine dikkat çeken Sönmez, "Yabancı konuklarımızın bölgeye katkılarını, bereketli topraklarda soluduğu atmosferi topluma yansıtmak adına katkımız olduysa ne mutlu bize" diye konuştu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Sönmez Haluk Uygur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title