Haberler

Adana - Metin Feyzioğlu: Barolarımız Zorlu Bir Mücadelenin Tam Ortasındadır

Metin Feyzioğlu: Barolarımız zorlu bir mücadelenin tam ortasındadır Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "TBB ve Barolarımız, Türkiye için bugün her zamankinden daha büyük önem arz etmekte olan zorlu bir mücadelenin tam ortasındadır" dedi.

Metin Feyzioğlu : Barolarımız zorlu bir mücadelenin tam ortasındadır

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "TBB ve Barolarımız, Türkiye için bugün her zamankinden daha büyük önem arz etmekte olan zorlu bir mücadelenin tam ortasındadır" dedi.

Adana Barosu Sosyal Tesisleri'nde Adana ve çevre illerde bulunan ve meslekte 40-50-60 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Törene katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu meslek büyüklerinin tecrübelerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Barolar olarak zorlu Türkiye için zorlu bir mücadelede olduklarını belirten Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Bu mücadele, duygusal bir kırılmanın tam eşiğine getirilmiş olan Türkiye'yi bir arada tutma mücadelesidir. ve devletiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğün sağlanması hamasetle olmaz, çalışmakla olur. Milleti bir ortak paydada buluşturmakla olur. İşte bu ortak payda bugün, dün olduğu gibi hukukun üstünlüğüdür, adalettir. Adaletli bir düzende, aştır, iştir, ekmektir, refahtır. Bütün bunların sağlamanın yolu ise 77 milyonu bir büyük 'biz' olarak aynı paydada buluşturmak, aynı çatının altında barındırmayı başarmaktır. Biz hukukçular avukatlar, bugün Türkiye'nin her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu o ortak lisanın sahipleriyiz. Eşit vatandaşlığı sağlayacak olan, kanun önünde eşitliği sağlayacak olan, eşitliği uygulamada gerçek hayatta eşit muameleler sağlamak olan lisanın bilginin becerinin sahipleriyiz. Belki de Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde avukatların omuzlarına hiç bu kadar ağır bir yük yüklenmemiştir."

Feyzioğlu konuşmasının ardından Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık ile meslekte 40-50-60 yılını dolduran yaklaşık 150 avukata plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title