Haberler

Adana MAS-DER Kuruldu

Güncelleme:

Oto galericileri derneklerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonuna bağlı olarak Adana MAS-DER kuruldu.

Oto galericileri derneklerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'na (MASFED) bağlı olarak Adana Motorlu Araçlar ve Satıcılar Derneği (MAS-DER) kuruldu. Dernek başkanı, Adana Oto Center'in kuruluşundan bu yana 3 dönem başkanlığını yürüten İbrahim Öcal oldu.

2. el oto sektörünün daha güçlü olması ve sektörün sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi için Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Velat Şen ve Ada Oto Center Yönetimi olarak dernek kurma kararı aldıklarını açıklayan Başkan İbrahim Öcal, yönetim kurulunda; Sami Yavuz, Ercan Doğucu, Haydar Gürbüz, Murat Kurt isimlerinin olduğunu bildirdi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nca hazırlanan, "İkinci El Taşıt Ticareti Hakkında Kanun Tasarısı'nın kanunlaşması durumunda galericilerin kayıt altına alınacağını ve galericilik ibaresini kalkacağını belirten Öcal, "MASFED, tasarıyı AK Parti, CHP ve MHP'nin meclis gruplarına sundu. Tasarı kanunlaşırsa Türkiye'deki 60 bin otomobil galericisi kayıt altına alınacak" ifadelerini kullandı.

Kanunla, galericilik ibaresinin kalkarak yerine motorlu araç alım ve satıcıları kavramı geleceğini duyuran Ada Oto Center ve Mas-Der Başkanı İbrahim Öcal, sektörde yaşanacak değişimi şöyle anlattı:

"Yetki belgesi olmayanlar motorlu araç alım ve satımı yapamayacak. Belediyeler belgesi olmayan esnafın çalışma ruhsatını iptal edecek. Tasarı ayrıca ikinci el araç satışında yıllık 2 milyar lira vergi kaybına yol açan kayıt dışılığı da ortadan kaldıracak. Yani sektörün kaçak olarak tabir edilen oto galericilerin yeni sıfatla kayıt altına alınmaları ve Motorlu Araçlar Derneği üzerinden oto galericilere yetki belgesi verilerek noter satış işlemlerinin yetki belgesi olan ve sektörde vergisini veren yanında personel çalıştıran oto galerilerin kayıt altına girmelerini sağlayacaktır. Kanunun çıkmasının ardından ikinci el belli standartlara bağlanacak."

CENTER VE ODA BİRLİKTE

Oto Galericiliğinin ilerleyen günlerde verilen kanun teklifiyle yerini motorlu araçlar alım satım sıfatına taşımasından ötürü Dernekleştiklerini anlatan Öcal, "Sektöre yeni bir kimlik, bir itibar kazandırmak ve sektörün kayıt altına alınmak istenmesinden dolayı bu girişimi yaptık. Ankara MASFED'e üye olabilmek için de dernek sıfatını almak gerekiyor. Bu yüzdendir ki Mas-Der'i kurduk. Oto Galericiler Oda Başkanı Velat Şen ile fikir alışverişi yaparak bu Derneği hayata geçirdik. Oda yönetimi ve Oto Center yönetimi Dernek yönetimi ile 3 koldan sektörü daha iyi yerlere taşımak, sektörün düzenli ve güvenilir ticaret yapmasını sağlamak amacıyla kurulmuş bir Derneğiz. Bu süreçte bize destek veren Adana Oto Center esnaflarımız ve Oda Başkanımız Velat Şen'e şahsım ve yönetimim adına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Adana Oto Center ve Oto Galericiler Odası olarak ikinci el oto sektörünün sorunlarını çözümü ve beklentilerinin karşılanmasında gerekli tüm girişimleri yaptıklarını ve sorunların büyük kısmını çözdüklerini hatırlatan Öcal, Ankara bazında çözülmesi ve iletilmesi gereken konular için de Mas-Der ve MASFED kapıları aracılığıyla bunu sağlayacaklarını sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Kurt Sami Yavuz Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title