Haberler

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği Festival Düenleyecek

Güncelleme:

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği, İzmir'de Adana'nın tanıtımı için festival düzenleyecek.

İzmir Adanalılar Güçbirliği Derneği'nin, 31 Ekim-2 Kasım'da düzenleyeceği Adana Kültür ve Sanat Festivali'yle kentin tanıtımı İzmir'de yapılacak.

Dernek Başkanı Arif Kayakşu, Vali Mustafa Büyük'ü ziyaret ederek, İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirecekleri festival hakkında bilgi verdi.

Festival kapsamında, Adanalı sanatçılar Ahmet Selçuk İlkan ve Haluk Levent'in konser vereceğini ve kent kültürünün tanıtımı için çeşitli organizasyonlar düzenleneceğini anlatan Kayakşu, "Festivalimizin amacı Adana yaşama tarzını, ticaretini, tarihi güzelliklerini ve mutfağını öne çıkarmaktır" dedi.

Kayakşu, iki şehir arasında ekonomik bir köprü kurmak istediklerini de vurguladı.

Vali Büyük ise illerin tanıtımı konusunun her zaman gündeme geldiğini ifade ederek, "Türkiye'nin bazı bölgelerinde, çoğu zaman küçük vilayetleri kendilerini daha büyük şehirlerde, İstanbul, Ankara, İzmir'de bir şekilde tanıtmaya gayret ederler" diye konuştu.

Adana'nın tanıtımıyla ilgili bir geleneğin şimdiye kadar oluşmadığını dile getiren Büyük, şunları kaydetti:

"Bunun sebeplerinden birisi de Adana büyük bir şehir. Yeteri kadar tanındığını kabul ediyor ama artık gönlümüz arzu ediyor ki Adana'nın Türkiye'nin büyük şehirlerinde ve yurt dışında kültürüyle, sanatıyla, ticaret hayatıyla, yaşam tarzıyla, yeme içme kültürüyle daha fazla tanınsın. İzmir'deki bu etkinliklerin yankı bulup başarılı olması, mutlaka Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde kendimizi tanıtmamızı, sınırlı şekilde yurt dışında yapılan fuarlara katılımın daha yaygın hale getirilmesi gibi çalışmalara da öncülük edeceğini düşünüyorum. Adana'nın kültür sanat hayatının renkliliği canlılığı, geçmişteki Adana algısını, yeniden canlanma, hareketlenme ve kendimizi tanıtma konusunda bir zorunluluk getiriyor."

Büyük, kentin tanıtımına katkı sağlayan Kayakşu'ya teşekkür ederek, sivil toplum kuruluşlarının festivale destek vermesini temenni etti.

Toplantıya katılan bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de festivale destek olacaklarını belirtti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Büyük İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title