Haberler

O Genç Konuştu: O Fotoğraf Yaşadıklarımızın Özetidir

Güncelleme:

Adana'da Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken polisin müdahalesiyle gözaltına alınan 2'si kadın 11 kişi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Adana Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik bir grup da serbest bırakılan arkadaşlarına sloganlarla destek verdi. Serbest bırakılanlar arasında yer alan ve gözaltı sırasında polisin ağzını parmaklarını soktuğu 23 yaşındaki Cebrail Günebakan, o sahneye gösteren fotoğrafın yaşadıklarının özeti olduğunu söyledi.

Yaşananın tekil bir olay olmadığını, o anda 'işkenceye son' sloganı attığını anlatan Günebakan, "AKP hükümetinin iç güvenlik paketleri adı altında halkı sokağa çıkarmama anlayışının ürünüdür. Adana polisi bu politikaların burada yürütücüsü olmuştur. Konuşturmak, sokağa dahi çıkarmak istemiyorlar. İnatla sokağa çıkacağımızı haykırıyoruz. Ağzımızı da yırtsalar, türlü işkencelere de tabi tutsalar biz sokakta halkların özlemini, halkların taleplerini dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyeceğiz" dedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

O anda kaba bir şekilde gözaltına alındıklarını savunan Günebakan, şöyle dedi: "Fotoğrafta arkası dönük olan amirlerden biriydi. Suç duyurusunda bulunduk. O kişiyi teşhis de edeceğiz. Direk iki eliyle ellerini ağzıma sokarak yırtmaya yönelik bir hareket yaptı. Ağzımda şuanda bir yırtık var. İki gün boyunca kaba dayak, ters kelepçe gibi işkencelere maruz kaldık. Bazı arkadaşlarımız başka işkencelere de maruz kaldı. Kaba dayağın yanında cinsel tacize varan özellikle erkek arkadaşlarımıza yönelik uygulamalara maruz kaldık. Neredeyse çevik ekiplerin tamamından yumruk yedik. Vücutlarımız ezikler içerisinde. Polise sınırsız yetkiler verilerek sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverler tehdit ediliyor. Kendilerinde özgüven buluyorlar. İşkence yapma özgürlüğü buluyorlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Günebakan Cebrail Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title