Haberler

Adana İmo Kentsel Dönüşüm Komisyonu Çalışmaları

Komisyon, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ortaklaşa çalışmasıyla ‘Kentsel dönüşüm master planı’ yapılması görüşü belirtti.

Adana'da Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ortaklaşa 'Kentsel dönüşüm master planı' hazırlamaları talep edildi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, yönetim kurulu üyeleri, komisyon Başkanı Mustafa Çampınarı, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Uslupehlivan, Seyhan ve Büyükşehir Belediye meclis üyeleri Ulaş Çetinkaya ve Ercan Çetin, Yüreğir Belediyesi İmar Müdürü Kaan Bozdoğan,  Çukurova Belediyesi'nden Suat Bayseçkin, Karataş Belediyesi'nden Selman Serttepe ve komisyon üyesi inşaat mühendislerinin katılımıyla kentsel dönüşüm komisyonu toplandı.

Kentsel dönüşümün vatandaş odaklı, uygun ve ekonomik boyutlarının tartışıldığı toplantıda, katılımcı ilçe belediyelerinde görevli uzmanlar kentsel dönüşüm yönetmelikleri, ilçelerindeki kentsel dönüşüm planları ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Kent genelinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ortaklaşa çalışmasıyla 'Kentsel dönüşüm master planı' yapılması yönünde görüş belirtilen toplantıda, şu ifadelere yer verildi:

""Kentsel dönüşüm uygulamalarında vatandaşın nitelikli çevre koşullarına sahip depreme dayanıklı konutlarda oturması esas alınmalı, projelendirme aşamalarında sosyal ve kültürel faktörler göz önünde bulundurulmalı ve uygulamalardan elde edilecek rant insan odaklı kullanılmalıdır. Yapı stokunu ağırlıklı olarak imarsız ve ruhsatsız binaların oluşturduğu Adana'da yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Kentsel dönüşümde önemli olan vatandaşla görüş birliğine varılması ve anlaşma zemini oluşturulmasıdır. Yerel yönetimlerin kentsel dönüşümü gerçekleştirirken Bakanlığa başvurmadan, işbirliği içinde birlikte atacağı adımlarla daha sağlıklı bir projelendirme ve uygulama sağlanacaktır."

Komisyon Başkanı Çampınarı, yerel yönetimlerin tümünün kentsel dönüşüm nedeniyle mutlaka vatandaşın muhatabı olacağını kaydetti.

Kentsel dönüşüm uygulanırken siyasi çıkarların bir kenara bırakılarak hareket edilmesi gerektiğin ifade eden Çampınarı, Adana ve Adanalı için hizmetin en iyisinin nasıl yapılacağına yönelik planlamaların hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirtti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title