Haberler

Adana Facidan Kurtulan Öğrenciler Anlattı

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişiye mezar olan kız yurdu yangınından yoğun duman altında pencerelere ulaşarak kurtulan bazı öğrenciler verdikleri ifadelerde yurdun elektrik sigortalarının daha önce defalarca attığını anlatırken, şikayetçi olmadıklarını da söyledi.

İTFAİYE GELDİ MERDİVENİ YOKTU

Yangından kurtulan 10 yaşındaki Büşra Güneş, olay günü arkadaşı Neslihan'ın 'yangın var' diye bağırdığı olayı şöyle anlattı: "Bu sırada yurdun elektrikleri kesildi. Yoğun bir duman vardı. Nefes almakta zorlanıyorduk. Hocalar bulundukları odadan dışarı çıkarak telefon ışıklarıyla bizi yanlarına çağırdı. Onların bulunduğu odaya girdikten sonra pencerelere çıkıp yardım istedik. İtfaiye geldi ancak merdiveni yoktu. Daha sonra etraftan merdiven getirdiler. Bu merdivende pencereye yetişmedi. Bir adam merdivene çıkarak ben ve 6 arkadaşımı kucağına alarak aşağı indirdi. Bize herhangi bir yangın tatbikatı eğitimi verilmedi. Daha önce yurdun elektrik sigortaları 3-4 defa attı. Hocalarımız sigortaları panodan açtı.

Bizim kaldığımız yurdun işleyişi olarak sabah saat 04.00 sıralarında nöbetçi hoca tarafından sabah namazına kaldırılıp, namazı kıldıktan sonra 06.30'a kadar uyuyorduk. Hocalarımız tarafından isteyenlere dini eğitim verilirdi."

KAPININ KOLU YOKTU

13 yaşındaki Zeynep Sevde Deniz ise yurdun giriş kapısının yandığını gördükten sonra mutfağa yöneldiklerini anlatarak, "Panikle mutfağın arka kapısından dışarı çıkmak yerine hocalarımız bizi çağırdığını duyunca yanlarına gittik. Yurtta misafir olarak bulunan anneannem Elife ile birlikte personel odasına ulaştık. Bizi pencereden kurtardılar. İtfaiye ekiplerini kimseyi kurtarırken görmedim. Onlar hortumlarla uğraşıyorlardı. Yangın merdiveni kapısını hiç kullanmadım. Ama yangın merdiveni kapılarının kolu yoktu. Yurtta kaldığım 2 aylık sürede sigortalar bir kaç defa attı" diye ifade verdi.

Nurcan Yılmaz, yurdun ikinci katındaki yangın merdiveninin 2 yıldır kapı kolunun olmadığını söylerken Rabia İnce ise ütünün fişini prize taktıklarında elektrik sigortalarının attığını belirtti. İfadesi alınan bu 5 öğrenci de şikayetçi olmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hocalar Aladağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title