Haberler

Adana Evde Kalp Krizi Geçirdi, Korsan Gösteri Nedeniyle Ambulans Polis Merkezinden Aldı, Hastanede...

Evde kalp krizi geçirdi, korsan gösteri nedeniyle ambulans polis merkezinden aldı, hastanede öldü ADANA'da evinde kalp krizi geçirip, tedavi için götürüldüğü hastanede 4 gün sonra yaşamını yitiren 46 yaşındaki Mehmet Zahir Yetkin için çağrılan ambulansın, 'olaylı bölge' olduğu için eve gitmeyip polis merkezine gittiği, hastanın da karakol önündeki ambulansa taşındığı ortaya çıktı.

Evde kalp krizi geçirdi, korsan gösteri nedeniyle ambulans polis merkezinden aldı, hastanede öldü

ADANA'da evinde kalp krizi geçirip, tedavi için götürüldüğü hastanede 4 gün sonra yaşamını yitiren 46 yaşındaki Mehmet Zahir Yetkin için çağrılan ambulansın, 'olaylı bölge' olduğu için eve gitmeyip polis merkezine gittiği, hastanın da karakol önündeki ambulansa taşındığı ortaya çıktı. Ölen işçinin oğlu Zahit Yetkin, "Babamın ölümüne gelmeyen ambulans neden oldu, şikayetçiyim" dedi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi 1056 sokakta oturan inşaat işçisi Mehmet Zahir Yetkin, 26 Kasım günü evinde kalp krizi geçirdi. Yere düşerken başını çarpan Yetkin, kafasından da yaralandı. Yetkin'in fenalaştığını gören oğlu Zahit Yetkin 112'yi arayıp ambulans istedi. Saat 18.29'da ambulans isteyen Yetkin babasına müdahale ederken, 3 dakika sonra cep telefonunu arayan sağlık görevlisi, "Ambulansımız Köprübaşı Polis Merkezi önünde, hastayı oraya getirin. Biz güvenlik nedeniyle bölgeye giremiyoruz" dedi.

Kalbi duran Mehmet Zahir Yetkin'i komşularının otomobiline taşıyan yakınları, olay yerine 2 sokak uzaklıktaki polis merkezine götürdü. Sedyeye yatırılan Mehmet Zahir Yetkin'in duran kalbi, ambulansta yapılan müdahale sonrasında yeniden çalıştırıldı. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yetkin yoğun bakımda tedavi altına alındı, ancak 4 gün sonra öldü.

OĞLU AMBULANS EKİBİNİ SUÇLADI

Mehmet Zahir Yetkin'in ölümünü şüpheli bulan doktorlar, cumhuriyet savcılığına bildirdi. İnşaat işçisi 6 çocuk babasının cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Babasının ölümünden ambulans ekibini sorumlu tutan Zahit Yetkin şu iddiada bulundu:

"Evimizin bulunduğu bölgede olay yoktu. 112'yi aradım, ekip göndermelerini istedim. Ambulans ekibi, karakola gelmiş, bölgenin güvenli olmadığını söyleyerek babamı oraya götürmemizi istedi. Biz de o telaşla komşulardan araba istedik, karga tulumba karakola taşıdık. Evde nabzı atıyordu, ambulansa alındığında kalbi durmuştu. Müdahale yapıldı, kalbi çalıştı. Hastaneye götürüldü, ama kurtaramadık. Erken müdahale edilmiş olsaydı babam ölmezdi."

Ambulansta görevli sağlık ekibinden şikayetçi olduğunu belirten Zahit Yetkin, "Eylem, olay bahane edilerek gelmiyorlar. Bu sadece benim başıma gelmedi, benzer olayları başkaları da yaşadı. Ama benim babam öldü. Güvenlik gerekçesi ile evimize gelmeyen sağlık ekibinden şikayetçiyim" dedi.

Mehmet Zahir Yetkin'in cenazesi otopsi sonrasında yakınları tarafından Alihocalı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilirken, Adana Cumhuriyet Savcılığı iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

BAKANLIK GENELGESİ BÖYLE

Terör eylemlerinin yaygın olduğu bölgelerde tuzağa düşürülerek ya da çatışma arasında kalan sağlık görevlilerinin korunabilmesi için Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlamış, 'tehlikeli bölgelere çağrılan sağlık ekiplerinin, polisin yönlendirmesi ile görev yapması' istenmişti.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de talep üzerine en kısa sürede ambulans sevk edildiğini, zaman zaman bu tür yönlendirmelere uyulması zorunluluğu doğduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

19 Mayıs Yüreğir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title