Haberler

Adana Entegre Sağlık Kampüsü Finansal Kapanış Anlaşması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "500 milyon avronun üzerindeki projelere 18 yıl vade gibi sürelere imza atılabilen bir süreci gerçekleştiriyoruz" "2017 yıl sonu veya 2018'e gelindiğinde 95 bin yatak kapasiteli dünyanın tek, modern, ileri teknolojiyle donatılmış hastaneleri olan bir ülke olacağız"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adana Entegre Sağlık Kampüsü Finansal Kapanış Anlaşmasına ilişkin, "500 milyon avronun üzerindeki projelere 18 yıl vade gibi sürelere imza atılabilen bir süreci gerçekleştiriyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Adana Entegre Sağlık Kampüsü Finansal Kapanış Anlaşması İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, bu imza töreninin arkasındaki temel gücü ve dinamiği herkesin çok iyi hissettiğini belirterek, "500 milyon avronun üzerindeki projelere 18 yıl vade gibi sürelere imza atılabilen bir süreci gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişte vade, faiz sorunları ve öngörülemezliklerin olduğu süreçleri yaşadığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"18 yıl vade ve birçok uluslararası bankanın imza attığı süreç yaşıyoruz. Bunun arkasındaki güç milli iradedir, 77 milyon Türk milletinin dinamikleridir, milletin gelecek ufku ve vizyonudur. Bizler yöneticiler olarak siyasi iradeyi oluşturan kadrolara 77 milyonun oluşturduğu dinamizmin öncülüğünü yapıyor ve bunun dinamiklerini şekillendiriyoruz. Bu şekillendirmenin zaman zaman zorluklarını yaşamıyor da değiliz. Tarihi geçmişimizde 50 yıllık dönemde milletin gelecek ufkunun, vizyonunun önüne geçmek isteyen belirli odaklar veya millet iradesinin vizyonunu kavramayanlar bu millete zaman zaman  ağır bedeller ödetti."

Müezzinoğlu, 1960, 1970, 1980'de darbeler yapıldığını anımsatarak, "Bugünlere gelindiğinde milli iradeyi, milletin hak ve hukukunu bir kenara iterek kendi 'kapalı kapılar' arkasındaki hak ve hukuklarının korunması adına müdahalelerin olduğu süreçlerin millet olarak bedellerini ödedik. Millet kendi iradesinin gereğini yaparak, hak ve hukukunu koruyarak bugünkü imzaları atacak konuma geldik" şeklinde konuştu.

Geçen yıl 24 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanesi ve halk sağlığı laboratuvarının imza törenini yaptıklarını hatırlatan Müezzinoğlu, "İmza atılan ve atılma süreci başlatılan yatırımlar 9 milyar dolardı. Önümüzdeki yıl bir o kadarki yatırım sürecini başlattık. Yakın coğrafyasındaki 1,5 milyar insana sağlık turizminde Türkiye'yi bölgenin merkezi yapacak bir noktaya bu ülkenin milli iradesi taşıyacaktır. Birileri tuzak kursa da bu tuzakları bertaraf ederek imzaları başarıyla yerine getirecek" diye konuştu.

"Türkiye ödemesi gereken bedelleri ödedi"

Türkiye'nin kamu özel iş birliğiyle, 50 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleriyle ülkenin sağlık vizyonuna yeni bir bakış ve dinamizm kazandıracağını belirten Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Kamu olarak 32 bin yatak kapasiteli 216 hastanemizin inşaatını devam ettiriyoruz. Önümüzdeki yılda da 10 bin yatak kapasiteli hastanelerimizin kamu olarak temelini atıp inşaatlarını yapacağız. 2017 yıl sonu veya 2018'e gelindiğinde 95 bin yatak kapasiteli dünyanın tek, modern, ileri teknolojiyle donatılmış hastaneleri olan bir ülke olacağız. Bu, milletin gücüdür. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın başardığını Türkiye de başaracak."

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında en vizyoner ve dünyaya da marka değeri katacak bir projenin imza törenini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yaklaşık 540 milyon avroluk 18 yıl vadeli finansmanın imzasının atıldığını aktaran Müezzinoğu, şunları kaydetti:

"Bu, Türkiye'nin istikrarına olan güvenin bir eseridir. İnanıyorum ki bu projelerle Türkiye sağlık alanında hem dünyaya örnek bir vizyon sunacak hem de bölgenin sağlık turizmi merkezi olacak. Bu projelerin bir kısmı 2016'da tamamlanacak. Bunların başında Rönesans'ın üstlendiği Yozgat var. Yine Ankara Bilkent'i, Mersin'i 2016'da hizmete sunacağız. İmzalarını attığımız 16 şehir hastanesinin tamamı 2017'de hizmete girmiş olacak. Bu yıl içinde de yaklaşık 24 bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanelerinin imza ve ihale süreçlerini başlattık; bir yıl içinde 2015 sonuna kadar da onları tamamlamış olacağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title