Haberler

Adana Emekli Polisin Katil Zanlısı 800 Otomobil Tek Tek İncelenerek Saptandı Emekli Polisin Katil...

Adana'da motosikletiyle giderken 'serseri kurşun' ile hayatını kaybeden emekli polis memuru 54 yaşındaki Lokman Özçimenoğlu'nun katil zarlısının 70 ayrı suçtan kaydı bulunan 32 yaşındaki Hasan Küçükoğlu olduğu belirlendi.

Adana'da motosikletiyle giderken 'serseri kurşun' ile hayatını kaybeden emekli polis memuru 54 yaşındaki Lokman Özçimenoğlu'nun katil zarlısının 70 ayrı suçtan kaydı bulunan 32 yaşındaki Hasan Küçükoğlu olduğu belirlendi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Nuri Sabuncu Bulvarı'nda 4 Mayıs'ta arkadaşının lokantasından çıkıp, 01 ZY 984 plakalı motosikletiyle evine dönen Lokman Özçimenoğlu, nereden geldiği belli olmayan kurşuna hedef oldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Özçimenoğlu doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Özçimenoğlu'nun katilini yakalamak için harekete geçen eski meslektaşları, bölgedeki 142 işyerinin güvenlik ve mobese kameralarını tek tek inceledi. Görgü tanıklarının verdiği bilgileri de değerlendiren polis, silah sıkılan otomobilin markasını belirledi. Şehirde bulunan aynı renk ve modeldeki 800 otomobil ekiplerce incelendi. Yapılan inceleme sonucu Lokman Özçimenoğlu'nun ölümüne neden olan şüphelilerin kullandığı aracın 01 BR 906 plakalı otomobil olduğunu belirledi.

RUHSAT SAHİPLERİNDEN 'SİLAHINIZI EMNİYETE GETİRİN' MESAJI

Emekli polis memurunun ölümüne neden olan silahın bulunması için ekipler, olay yerinde bulunan boş kovanları Kriminal Bölge Polis Laboratuarı'na gönderdi. Suça karışmış silahların balistik incelemesi ile boş kovanlarınki karşılaştırılırken, zaman kazanmak için de ilk kez uygulanan bir yönteme baş vuruldu. Ruhsatlı tabancaları da incelemeyi planlayan polis, vatandaşlara Emniyet Müdürlüğü adına mesaj gönderilerek, Silahınızı getirin çağrısında bulundu.

'ERTESİ GÜN ÖĞRENDİM'

Zanlının merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşilyuva Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenleyen Cinayet Bürosu ekipleri, otomobili kullanan Ali Can Uçar'ı gözaltına aldı. Suç üstlenmek ve yalan beyanda bulunmak suçlarından poliste 2 kaydı bulunan Uçar, ifadesinde, silahı arkadaşı Hasan Küçükoğlu'nun kullandığını itiraf ederek, Olay günü Kenan Evren Bulvarı'nda bir şişe viski içtik. Sonra da hava almak için dışarı çıktık. Hasan, şehir merkezinde turlarken, silahını çıkartıp camdan dışarıya 7-8 el ateş açtı. Otomobili ben kullanıyordum. Yolun karşı şeridinde motosikletin devrildiğini gördüm ama vurulma olayını fark etmedim. Olayı da ertesi gün öğrendim diye konuştu.

Polis, değişik suçlardan 70 ayrı kaydı bulunan Hasan Küçükoğlu'nu yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Uçar Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title