Haberler

Adana Emekli Edeceğiz Diyerek Dolandırıldı

Adana'da kahvede tanıştıkları 53 yaşındaki M.B.'ye "Seni emekli edeceğiz" diyerek 15 bin lirasını alan 30 yaşındaki İbrahim Sarıgeçili, 31 yaşındaki Mehmet Kırmızı ve kendisini SGK müdürü olarak tanıtan adliye katibi 35 yaşındaki Yemliha Sercan Kurt, gözaltına alındı.

Adana'da kahvede tanıştıkları 53 yaşındaki M.B.'ye "Seni emekli edeceğiz" diyerek 15 bin lirasını alan 30 yaşındaki İbrahim Sarıgeçili, 31 yaşındaki Mehmet Kırmızı ve kendisini SGK müdürü olarak tanıtan adliye katibi 35 yaşındaki Yemliha Sercan Kurt, gözaltına alındı. Merkez Yüreğir İlçesi'nin Akıncılar Mahallesi'nde oturan M.B., sigorta primlerindeki eksiklik nedeniyle emekli olamadığını öğrenip, çözüm yolları araştırmaya başladı. İddiaya göre, M.B. ile aynı kahvehaneye gelen Mehmet Kırmızı, durumu arkadaşları İbrahim Sarıgeçili ile Yemliha Sercan Kurt'a anlatıp, yararlanabileceklerini söyledi. M.B. ile samimiyet kuran Kırmızı, "Benim SGK'da müdür arkadaşım var, istersen senin işini halleder" diyerek yardım teklifinde bulundu. Emekli olma hayali kuran M.B., teklifi kabul etti. M.B., ile Kırmızı, Sarıgeçili ile Adana Adliyesi'nde katip olarak çalışan Kurt, kahvehanede bir araya geldi. Yemliha Sercan Kurt, M.B.'nin yanında getirdiği sigorta evraklarını inceledi, emekli edilebileceğini söyledi. Kırmızı ise, "Bu iş öyle hemen olmaz, biraz masraflı olacaktır" diyerek para talebinde bulundu. Emekli olmak için gereken her şeyi yapacağını söyleyen M.B., zanlılara 15 bin TL para verdi.

BÖYLE BİR MÜDÜR YOK

Aradan uzun süre geçmesine rağmen, emeklilikle ilgili gelişme yaşanmamasından şüphelenen M.B., SGK kurumuna gidip müdür ile görüşmek istediğini söyledi. M.B., yaptığı araştırmada Yemliha Sercan Kurt'u bulamadı. Dolandırıldığını M.B., durumu polise bildirdi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, M.B.'nin şikayeti üzerine harekete geçti. Eşkal bilgilerinden yola çıkan polis, Mehmet Kırmızı, Yemliha Sercan Kurt ile İbrahim Sarıgeçili'yi yakaladı. Sorgularında dolandırıcılık suçlamasını kabul etmeyen 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılık suçundan çok sayıda suç kaydı bulunan Mehmet Kırmızı ile Yemliha Sercan Kurt ve İbrahim Sarıgeçili tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akıncılar Yüreğir Yemliha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title