Haberler

Adana Eczacı Odası Anaokulu 8 Yetime Sahip Çıktı

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi"nde ilk yılını dolduran Adana Eczacı Odası Anaokulu öğrencileri, 'İyilikte Yarışan Sınıflar" kapsamında 8 yetim çocuğa destek veriyor.

İnsani Yardım Vakfı, (İHH) Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığıyla başlatılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi" bu eğitim döneminde de kaldığı yerden devam ediyor. Adana Eczacı Odası Anaokulu, Adana İnsani Yardım Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İHH Ortak Protokolü ile birlikte gerçekleştirilen ve birinci yılını dolduran "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var İyilikte Yarışan Sınıflar" programı kapsamında Yüreğir Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, müzikal sunum ve Adana Eczacı Odası Anaokulu öğrencilerinin çeşitli gösterileri ile devam etti.

Adana Eczacı Odası Anaokulu Müdürü Fazilet Deveci, projede birinci yıllarını doldurduklarını belirterek, okul olarak 8 yetim çocuğa destek verdiklerini söyledi.

Eczacı Odası Anaokulunun örnek davranışta bulunmasından dolayı onur duyduğunu ve gururlandığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise katılım ve desteklerle projenin daha da büyüyerek yaygınlaşacağını dile getirdi.

Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı da etkinliğin Yüreğir ilçesinde düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu anlattı. Kendisine göre toplumun 2 emaneti olduğunu savunan Subaşı, "Birincisi devletimiz, milletimiz ve vatanımız için çekinmeden canını veren şehitlerimizin yakınları, ikincisi ise yetimler, anasız ve babasız kalanlar, kendini idare edemeyecek durumda genç yaşta anne ve baba sevgisinden mahrum kalan çocuklar, toplumun ve bizlerin emanetidir. Küçük yaşta anaokuluna başlayan o çocukların verdiği paranın miktarı değil, o çocukların o fedakarlığı yapma alışkanlığı ve kültürel değere sahip çıkması en büyük kazancımızdır. Bu anlamda milletimizle gerçekten övünüyor ve gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren ADYAR Yönetim Kurulu Üyesi ve Yetim Birimi Başkanı İlhan Geyik ise 1 Mart ve 30 Nisan tarihleri arasının yetim dayanışma günü olduğunu belirterek, "Adana'da 830 yetimin sponsorluğunu ve bin 600 yetimin de sorumluluğunu üstlenmeye çalışıyoruz. İHH Yönetimi olarak tüm dünyada yetim dayanışma günlerini kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Program, katılımcıların "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine destek veren Adana Eczacı Odası Anaokulu öğrencilerine katılım belgesi ve çeşitli hediyeler vermesinin ardından son buldu.

"Sınıfça Birlik Olduk, Bir Yetime Kardeş Olduk" sloganı ile düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Tufanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Gürçınar, Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Sezer, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Veysel Tepeli, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title