Haberler

Adana Dolandırıcılığı Gişe Memuru Önledi

Dolandırıcılığı gişe memuru önledi

ADANA'da kendini 'polis' olarak tanıtan dolandırıcıya inanarak PTT Şubesi'ne giden 64 yaşındaki Leyla Tatik'in verilen hesaba yatırmak istediği 10 bin lirasını gişe memuru kurtardı. Memurun çağırdığı polis, Tatik'i ikna ederek dolandırıcıların hesabına para yatırmasını önledi.

Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan emekli Leyla Tatik'i telefonla arayan dolandırıcı kendisini polis olarak tanıttı. Tatik'e kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı ve açılan soruşturma kapsamında evindeki tüm parayı yatırmasını isteyen dolandırıcı, kadını en yakındaki PTT Bank şubesine gitmeye ikna etti. Evindeki 10 bin lirayı alıp PTT'ye giden Tatik'in, telefondan yönlendirildiği fark eden gişe memuru, panik butonuna basarak polise haber verdi. Bu sırada telefon dolandırıcılığı konusunda eğitimli olan gişe memuru, Leyla Tatik'i oyaladı. Olay yerine gelen polis ekibi de Leyla Tatik'e, polis ve askerin kimseden para istemeyeceğini belirtip, para yatırmasını önledi.

Gişe memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtarılan Leyla Tatik, ifadesinin alınması için polis karakoluna götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title