Haberler

Adana Diyanet Işleri Başkanı Görmez, Sabah Namazı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sabah namazı kıldırdı (3)

ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI YAPILMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, Sabancı Merkez Camii'nde cemaatle sabah namazı kıldığı camiye, Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile çağrı yapılan orta öğretim öğrencilerinin katılımı az oldu. Sabah namazı kılan yaklaşık 2 bin kişinin büyük çoğunluğunu orta yaş üstü oluştururken, yaklaşık 20 çocuk büyükleri ile camiye geldi. Yalnız gelen çocuk ve gençlerin de çok az sayıda olduğu görüldü.

HİZMET VERİRKEN DİNDAR VEYA DİNDAR OLMAYAN DİYE AYRIM YAPMIYORUZ

Adana İl Müftülüğü yeni binası, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş ile 81 ilin müftüsünün katıldığı törenle açıldı. D-400 Karayolu üzerindeki 6 milyon 639 bin liraya mal olan 4 katlı Müftülük binasının açılış töreninde konuşan Görmez, herkesin İslam ümmeti olduğunu söyledi. Görmez, "Ben bütün mihrap gönüllüsü arkadaşlarıma diyorum ki, marifet camiye gelenlere namaz kıldırmak değil. Mihrabın ruhunu caminin dışına taşıyarak sokağa götürerek gelmeyen kardeşlerimizin kapısını çalarak onlarla beraber olmaktır. Bizim hiç bir şekilde tasnife ihtiyacımız yok. Bizim büyüklerimiz, herkesi İslam ümmeti saymışlar. Ama ümmeti ikiye ayırmışlardır. Ümmeti davet, ümmeti icabet diye. İslam o kadar büyük bir dava ki. Bu davayı kabul edenler iman edenler vardır. Bir de bu davaya iman etmeyi bekleyenler vardır. Biz sadece kabul edenlere hizmet edemeyiz. Bu daveti bekleyenlerinde ayağına giderek bu hizmeti onlara vermekle mükellefiz. Adana'da 2 bini aşkın din gönüllüsü arkadaşımız var, hepsine büyük görevler düşüyor."

Yapılan açılış konuşmasının ardından protokol üyeleri kurdele keserek Müftülük binasının açılışı yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title