Haberler

Adana Demirspor'dan Malatya Valisine Tepki: "Utanç Verici"

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, Malatya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’nun, PTT 1. Lig Play-off maçları için Malatya’da kampa giren mavi-lacivertlilerin antrenmanlarını ‘güvenlik gerekçesi’ ile başka kentte yapması kararına tepki gösterdi.

Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, Malatya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu'nun, PTT 1. Lig Play-off maçları için Malatya'da kampa giren mavi-lacivertlilerin antrenmanlarını 'güvenlik gerekçesi' ile başka kentte yapması kararına tepki gösterdi.

Kararın ardından Aytaç Durak Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Sözlü, Adana Demirspor'un adeta Malatya'dan kovulduğunu belirterek, "Malatya'da kampa giren takımımız, bugün valiliği aldığı olağanüstü kararla resmen şehir dışına atıldı. Kulübümüz Malatya'yı terk etti. Bu davranışıyla vali Malatya turizmini başta sabote etti. Kim Malatya'ya kampa gelir bu saatten sonra. Bir konuk takımın kampta bile güvenliğini sağlayamamak bile acziyettir valilik için. Vali Süleyman Kamçı bugünden itibaren derhal istifa etmelidir. Vilayet makamının açıklaması utanç vericidir. Vali Malatya ile Adana arasına nifak tohumu atmaktadır. Birkaç kendini bilmezin açıklaması ve sataşması Malatya halkını temsil etmez. Böyle skandal bir karar olmaz. Sayın İçişleri Bakanı'na çağrı yapıyoruz. Lütfen bu valiyi gözden geçirsinler" diye konuştu.

"GEREKİRSE KIZILAY ÇADIRINDA KAMP KURARIZ"

Sözlü, "Türkiye Cumhuriyeti'nin konektöründe siyasi hasım olduğumuz Ermenistan, İsrail, Yunanistan takımları bile geldiğinde en iyi şekilde ağırlanmıştır. Böyle bir ortamda Adana Demirspor'u Malatya'da ağırlayamamak utanç vericidir. Alima Yeni Malatyaspor ile ileride bir maçımız olduğunda herhalde Malatya'da kampa da giremeyeceğiz. Böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Düşünebiliyor musunuz benim teknik direktörümün, futbolcumun psikolojisini. Zor şartlarda biz bu takımı Malatya'ya götürdük. Böyle bir maç öncesi böyle bir şey yapılır mı? Bütün olumsuzluklar Adana Demirspor'a mı denk geliyor. Aleyhimize alınan kararları çok kolay alıyorlar. Bu şekilde artık kasıt arıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Sözlü, "Biz gerekirse Türk Kızılay'ından çadır isteriz. Çadırda kamp kurarız, bu takımı Play-off'dan çıkaracağız Allah izin verirse" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Adana Demirspor Aytaç Durak Kızılay Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title