Haberler

Adana'dan 10 Şirket, İkinci 500'de

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç (ADASO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında Adana'dan 10 şirketin yer aldığını bildirdi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç (ADASO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan, " Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında Adana'dan 10 şirketin yer aldığını bildirdi.

Kıvanç, yazılı açıklamasında, İSO tarafından açıklanan " Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasına girme ve listede daha üst sıralara yükselme başarısı gösteren firmaları kutladı.

Kentte ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren firma sayısının 9'dan 10'a yükseldiğini aktaran Kıvanç, Kıvanç Tekstil, Beyteks Tekstil, Tat Nişasta, Oğuz Gıda, Sepaş Plastik, Zahit Alüminyum, Bakırlar İplik, Meltem Kimya, Kingspan Yapı ve adı açıklanmayan bir firmanın listede yer aldığını bildirdi.

Kıvanç, Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 14 firma ile yerini koruyan Adana'nın ikinci 500'de 10 firma ile yer almasının teselli edici olduğunu ancak köklü ve güçlü sanayi geçmişine sahip bir kent için bu sayının yeterli olmaması gerektiğini belirtti.

Geçen yıl ikinci 500'de yer alan bir firmanın ilk 500'e girdiğini, bir firmanın ikinci 500'e gerilediğini kaydeden Kıvanç, adı açıklanmayan bir firmanın ise bu yıl ilk kez listeye girdiğini bildirdi.

Listedeki 6 firmanın sıralamada önemli yükselme başarısı gösterdiğine dikkati çeken Kıvanç, şöyle devam etti:

"Sanayi firmaları açısından oldukça zorlu bir süreç yaşanıyor. Komşu coğrafyalarda ve küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle firmalar temkinli hareket etmek zorunda. Adana sanayisinin güçlü biçimde daha ileri seviyelere taşınması, hak ettiği yere kavuşabilmesi için daha çok gayret gösterilmesi gerekiyor. Gelecekte daha iyi performans gösterilerek daha çok sayıda Adana firmasının listede yer almasını ümit ediyoruz. Geçtiğimiz yıl listenin ilk 100'ünde Adana'dan 3 firma yer alırken, bu yıl bu sayının 6'ya çıktığını görüyoruz. Adana olarak bu tempomuzu devam ettirebilirsek gelecek yıllarda ilk 500 giren firma sayımız daha da artacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Sanayi Odası Beyteks Tekstil Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title