Haberler

Adana'daki Şüpheli Ölümler

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde ishal ve halsizlik şikayetiyle hastaneye kaldırılan çiftin hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan incelemede, ölümlerin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'ndan kaynaklandığı belirlendi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Sağlık Bakanlığı'na gönderdikleri kan örneklerinin her ikisinde de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın pozitif çıktığını söyledi.

Ölüm olayının ilk olarak hayvanlarda görülmesi nedeniyle incelemeyi geniş tutmak durumunda kaldıklarını belirten Taşova, şöyle devam etti:

"Ölümlerin hayvanlardan kaynaklı olabileceğini çok kuvvetli ihtimal olarak düşünmüştük. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı da olabileceğini düşünmüştük. Hayvandan bulaşabilecek diğer hastalıkları da göz önünde bulundurmuştuk. Sağlık Bakanlığı'na gönderdiğimiz her iki kan örneğinde de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı pozitif çıktı. Hayvanlar içinse Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı incelemelerine devam ediyor."

Selahattin Özmen (57) ve eşi Mine Özmen (50) tedavi için getirildikleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Tufanbeyli Kongo Kırım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title