Haberler

Adana'daki 'Namus' Cinayeti Davası

Adana'da Kocasıyla Sorun Yaşayan Ablasını, Başkasından Hamile Kaldığı Gerekçesiyle Boğazı ve Bileklerini Keserek Öldürdüğü İddia Edilen Zanlı ve Azmettirdiği Öne Sürülen Amcası ile Halasının Kocasının Yargılanmasına Başlandı

Adana'da kocasıyla sorun yaşayan ablasını, başkasından hamile kaldığı gerekçesiyle boğazı ve bileklerini keserek öldürdüğü iddia edilen zanlı ve azmettirdiği öne sürülen amcası ile halasının kocasının yargılanmasına başlandı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Mustafa Bayar (23) ve azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanık amcası İbrahim Bayar (48) ile halasının kocası Bekir Bayar (45) hazır bulundu.

Sanık Mustafa Bayar, 3 çocuk annesi olan ablasının başka birinden hamile kaldıktan sonra kürtaj yaptırdığını ve eşinden de ayrıldığını söyledi.

Kendisinin sürekli alkol kullanan biri olduğunu ve olaydan önce de alkol aldığını belirten sanık Mustafa Bayar, ifadesini şöyle sürdürdü:

'Ablamı, ayrıldığı eşinin yanından aldıktan sonra önce İstanbul'daki ağabeyimin yanına, istemiyorsa diğer ablamın yanına götürebileceğimi söyledim. Birlikte taksiye bindik. Ancak taksiyle giderken inmek istedi ve bana istediği gibi yaşayabileceğini, isterse genelevde bile çalışacağını söyledi. Taksiden indikten sonra da cam parçalarıyla bileklerini kesti. Küfrederek bana da saldırdı. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladım. Salladığım bıçak boğazını kesmiş. Daha sonra Bekir Bayar'ın evine gidip üzerimi değiştirdim. Bu olaydan da halama bahsettim. Kanlı elbiseleri Çatalan Barajı yanında yakıp bıçağı da baraja attım. Bu olaydan önce diğer sanıklarla görüşmem olmadı. Sanıklardan Bekir, benim haberim olmadan cebime harçlık için 130 lira koymuş.'

Tutuksuz yargılanan sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanık Mustafa Bayar'ın eşinin yeğeni olduğunu belirten Bekir Bayar, parayı sanığın İstanbul'a gitmek istediğini söylemesi üzerine verdiğini söyledi. Öldürülen Hediye Pamuk'un eski kocası Murat Pamuk da 'Beni aldattığı için konuşarak ayrıldık. İlaç içtiği için götürdüğüm hastanede de kürtaj yaptılar. Hastaneden ayrıldıktan sonra da kardeşine teslim ettim. Sonrasını bilmiyorum' dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında, Hediye Pamuk'un, 16 Ekim 2010'da, Sarıhamzalı Mahallesi yakınındaki drenaj kanalında boğazı ve bilekleri kesilerek öldürülmesiyle ilgili dava açılmıştı.

(AG-MUT-İC) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title