Haberler

Adana'daki İzinsiz Gösteri

Hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın cenazesi toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olaylar bahanesiyle dün yapılan izinsiz gösteri sırasında yaşamını yitiren 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın cenazesi toprağa verildi.

Merkez Seyhan ilçesi Güneykuşak Bulvarı'ndaki gösteri sırasında hayatını kaybeden Aras'ın cenazesini almak için çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren Adana Adli Tıp Kurumu morgu önünde beklemeye başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Adli Tıp Kurumu önüne gelen HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, burada bekleyenler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Olayın bir "katliam" olduğunu ileri süren Tuncel, bunun sinyallerini Lice'de gördüklerini söyledi.

"Türkiye bir hukuk devletiyse insanların yaşam hakkını korumak devletin görevidir" diyen Tuncel, şunları kaydetti:

"15 yaşındaki bir çocuğu öldüren bir ülkenin demokratik olduğunu kimse söyleyemez. Bu yaklaşım, insanların öfkesini her geçen gün büyüten bir yaklaşımdır. Siz, 15 yaşındaki bir çocuğu sırf eyleme katıldı diye öldürür sonra da 'Biz ne yapacağımızı kendimiz biliriz' derseniz hiç kimse bunu anlamaz. Olayın hesabı verilmediği sürece adaletten, hukuktan bahsedilemez. Yaşananlarda siyasilerin kullandığı dilin rolü vardır. Özellikle 1 haftada iktidar, ana muhalefet ve MHP liderinin kullandığı dil, katliama zemin hazırlamıştır. Türkiye, kendi yurttaşının yaşam hakkını korumak zorundadır."

Adli tıp önünde bekleyen grup, cenazenin verilmesinin geciktiğini iddia ederek, binaya girmek istedi. Görevlilerin izin vermemesi üzerine gruptan bazıları binanın girişindeki camları tekme ve taşlarla kırdı. Araya girenlerin sakinleştirdiği grup üyeleri, cenazenin teslim edilmesi üzerine araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan İbrahim Aras'ın cenazesi, konvoy eşliğinde yaşadığı mahalleye götürüldü. Bu sırada baba Baki Aras'ın fenalaştığı görüldü. Aras'ın cenazesi Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Seyhan Lice Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adana''dan:

çirkin karı, siz pkk köpeklerinin veya dış ülkelerin maşalarının yaptıkları yol kesme, uyuşturucu satma, polise-askere saldırı vb... çok mu demokratik !

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title