Haberler

Adana'daki Fetö/pdy Davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve sanayici Mustafa Vural ile tutuksuz sanıklar Zihni Aldırmaz, Cengiz Dinçer, Oya Erişen, Hasan Uzun ve Mustafa Demir ile avukatları hazır bulundu. Başka bir suçtan Erzurum'da tutuklu bulunan Ferhat Yüksel ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada dinlenen tanıklardan Z.E, cemaatin sohbet toplantılarında sanıklardan Çalışkan ile Halil Kadı'yı gördüğünü iddia etti.

Nail Aktaş ise Muammer Çalışkan'ın evinde sohbet toplantısı yapıldığını ileri sürerek, "Bu toplantıda hocalar dini sohbetlerde bulunurdu. Çalışkan benden kurban bağışı talebinde bulundu. Kurban parasını verdim. Öğrenci bursunu ise vermedim." dedi.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanıklardan Mustafa Vural, cemaatin okuluna yardım yaptığını belirterek, "Ancak eğitim amaçlı yaptım. Zaten devlet erkanının da haberi vardı. Onlar da açılışa geldi. Bizim dini duygularımız cemaat tarafından istismar edildi. Aslında bu yapının mağduru biz olduk." iddiasında bulundu.

Muammer Çalışkan ise "Bu cemaat maalesef insanları, dini duygularıyla oynayarak kandırmıştır. Hakkımdaki iddialar 2013 yılı öncesindeki iddialardır." dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin sürmesine, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Kemal Elibal, Cemal Soncu ve Ömer Ekinci hakkındaki yakalama kararlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Dava İlk duruşması 2 Mayıs'ta yapılan dava kapsamında, 17 sanıktan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsten" ağırlaştırılmış müebbet, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz için "terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 35 yıla kadar hapis, diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, vasfı üniversite alanı olan arazinin konut alanına çevrilerek, terör örgütü ile mensuplarına yüksek meblağlarda finansman sağlandığı, hiçbir faaliyette bulunulmamasına rağmen çeşitli ülkelere gidildiği ve masrafların belediyeye ödetildiğine yer verilmişti.

Dava kapsamında firari sanıklar FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile Ömer Ekinci, Kemal Elibal ve Cemal Soncu'nun tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verilmişti.

Daha önce tahliye edilen eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile sanayici Mustafa Vural, yeni delillerin elde edilmesi üzerine 12 Ekim'de tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Çalışkan Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title