Haberler

Adana'da Yüzleri Maskeli Kişilerce İşlenen Cinayet

Adana'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ethem Türkmen için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adana'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ethem Türkmen için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adana Sivil Toplum kuruluşları adına 5 Ocak Meydanı'nda bir araya gelen grup, cinayeti kınadı.

Grup adına açıklama yapan Memur Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Suruç'taki terör saldırısı bahane edilerek Adana'da ve değişik kentlerde gerçekleştirilen iş yeri yakma, sakallı insanları öldürme, askerlere saldırma, polisleri öldürme eylemlerinin de DAEŞ'in yaptıklarından hiçbir farkı olmadığını, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerini şiddetle ve nefretle lanetlediğini söyledi.

Adana'da Türkmen'in kimliği belirlenemeyen kişilerce evinde çocuklarının gözü önünde katledildiğini anımsatan Sezer, Suruç'ta, Adıyaman'da, Adana'da, İstanbul'da meydana gelen terörist saldırıları nefretle kınadığını, terör kurbanlarına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilediğini kaydetti.

Sezer, şunları söyledi:

"Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu Adana'daki sivil toplum kuruluşları olarak teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. DAEŞ'i yıllardır başta Irak ve Suriye'de kendi kirli emelleri için kullananlar aynı katil örgüt adına ülkemizde de karışıklıklara zemin hazırlamak için bu örgütten istifade etmektedirler. Bizler ne DAEŞ terör örgütünü, ne de DAEŞ terörünü bahane ederek aynı yöntemlerle insanlarımızı katleden zihniyet ve örgütleri benimsemiyoruz, kınıyoruz ve lanetliyoruz."

Tekstil işçisi Ethem Türkmen, evinde maskeli üç kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Sezer Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title