Haberler

Adana'da Yazlık Sinema Geleneği Yeniden Canlanıyor

Adana'da bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, kentte 1970'li yıllardan kalma yazlık sinema geleneğini yeniden canlandırmak için, 'Büyükşehir Belediyesi Sular Yazlık Sineması' açıldı.

Adana'da bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, kentte 1970'li yıllardan kalma yazlık sinema geleneğini yeniden canlandırmak için, 'Büyükşehir Belediyesi Sular Yazlık Sineması' açıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nun yanında bulunan yazlık sinemanın açılışına, festival kapsamında kente gelen aralarında Nuri Alço, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Selda Alkor, Erden Kıral gibi sinemacılar, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Orhan Kemal'in 'Bereketli Topraklar Üzerinde' adlı eserinden 1979'da aynı adla sinemaya uyarlanan filmle yapılan açılışa, filmin yönetmeni Erden Kıral ve oyuncularından Cengiz Sezici de geldi. Açılış kurdelesini festival konuklarıyla birlikte kesen Erden Kıral, o dönemlerde zor şartlarda imece usulüyle film çektiklerini belirterek, halkın sinemayla buluşması için yazlık sinemaların çok önemli olduğunu söyledi.

NURİ ALÇO GAZOZ GÖSTERDİ

Eskilerde kalan yazlık sinema geleneğine uygun olarak, tahta sandalye üzerinde oturan konuklara, kağıt helva, gazoz ve çekirdek ikram edildi. İzleyiciler, açık havada gazozlarını yudumlayıp çekirdek yerken bir yandan da sinema izledi. Açılışa katılan Nuri Alço ise, kötü adam karakterleri canlandırdığı filmlerine atıfta bulunarak içtiği gazozu gazetecilere göstererek, "Sinemalar çıkınca gazozun anlamı da kalmadı" dedi.

YAZLIK SİNEMALAR ARTACAK

Açılış törenine katılan Selda Alkor, yazlık sinemaların çok önemli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Kentin dört yanında eskilerde kalan yazlık sinemaları yeniden canlandıracağız. İlk adımı attık" diye konuştu.

Gençliğinde yazlık sinemalara gittiğini belirten Vali Hüseyin Avni Coş ise, "Adana sinema için önemli bir kent. Bu adımı atanlar, sinemanın önemini biliyor. Onları kutluyorum" açıklamasında bulundu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuri Alço Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title