Haberler

Adana'da Trafik Denetimleri

Kentte, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için ocak ayında 125 bin 524 aracın kontrol edildiği bildirildi.

Kentte, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için ocak ayında 125 bin 524 aracın kontrol edildiği bildirildi.

Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valiliğin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekiplerince ocak ayında 125 bin 524 aracın kontrol edildiği, kusurlu bin 598 aracın trafikten men edildiği ve 243 sürücünün ehliyetine el konulduğu belirtildi.

Tüm etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle ocak ayında il sınırlarında 604 maddi hasarlı, 421 yaralamalı, 8 ölümlü olmak üzere bin 33 trafik kazasının meydana geldiği, bu kazalarda 652 kişinin yaralandığı, 8 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülmektedir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olmaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarma hattına bildirilmesi hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır." - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Adana Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title