Haberler

Adana'da Taksici Cinayeti

Adana'da yol kenarında boğazı kesilmiş halde bulunan taksici, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde merkez Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi'nde yol kenarında yaralı bir kişinin yattığını gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralı müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri yaptıkları araştırmada ölen kişinin taksicilik yapan Erdal Bayıklı (46) olduğunu belirlendi. Bayıklı'nın ölmeden önce hastanede polise "müşteri olarak Suriyeli 3 kişiyi taksisine aldığını ve olayı bu kişilerin gerçekleştirdiğini" söylediği öğrenildi.

Olayın ardından çalışma başlatan ekipler, Bayıklı'nın kullandığı taksiyi Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında terk edilmiş buldu.

Taksicinin cenazesi toprağa verildi

Bayıklı'nın cenazesi daha sonra otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cenazeyi almak için gelen taksicinin meslektaşları ise korna çalıp araçlarına siyah kurdele bağlayarak cinayeti protesto etti.

Bayıklı'nın arkadaşı Murat Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, taksicilerin güvenliği için acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

Güvenlikli ticari araçların cinayetleri önleyeceğini belirten Çınar, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde 100 bini aşkın ticari taksi var. Şoför ile yolcunun birbirini göremeyeceği, birbirine müdahale edemeyeceği araçlar yapılacaktı ve hala konuşuluyor. Biz daha ne kadar cenaze kaldıracağız. Türkiye'de bir otomobil firması toplam 25 bin araç ihraç etti. Yurt dışına ihraç edilirken bu iç piyasaya neden verilmiyor? Bizim canımız bu kadar kıymetsiz mi?"

Otopsi işlemlerinin ardından iki çocuk babası Bayıklı'nın cenazesi taksiciler ve yakınlarınca konvoyla götürüldüğü Solaklı Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yüreğir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title