Haberler

Adana'da Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ülkede sporun gelişmesi, fairplay ve olimpizm felsefesinin yaygınlaşmasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) önemli misyon üstlendiğini söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ülkede sporun gelişmesi, fairplay ve olimpizm felsefesinin yaygınlaşmasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) önemli misyon üstlendiğini söyledi.

Hadi, 8-10 Nisan tarihleri arasında TED Adana Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" hazırlık toplantısında yaptığı konuşmada, Adana'nın son yıllarda çağdaş tesislere kavuştuğunu, tüm olimpik branşlarda milli takımlara sporcu kazandırdıklarını ve ulusal, uluslararası önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

TMOK'un 1908 yılından bu yana Türk sporuna yön verdiğini anımsatan Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Ülkemizde sporun gelişmesi, fairplay ve olimpizm felsefesinin yaygınlaşmasında TMOK önemli misyon üstlenmiştir. Kentimizde öğrencilerin erken yaşlarda spor kültürü edinmeleri açısından olimpik eğitim projesinin önemi anlaşılacaktır. Adana'da ikinci kez projeyi yaşatan TMOK Kültür ve Olimpik Komisyonu Başkanı ve üyelerine teşekkür ederim. İl Spor Müdürlüğü olarak gençlere çok yararlı bir çalışma olan 'Oli' projesine tam destek vereceğiz. Öğrencilerin projeye katılmaları için gerekli hassasiyeti gösteren Milli Eğitim İl Müdürü Turan Akpınar ve ekibine, ayrıca ulaşım ve diğer konularda her zaman desteklerini gördüğümüz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile ekibine ve diğer emeği geçenlere teşekkür ederiz."

"SPORDA ŞİDDETİ OLİ PROJESİ BİTİRİR"

TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Üyesi Gazeteci Ramazan Şanıvar, 2006 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' sunumları genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri açısından önem taşıdığını kaydetti.

Projenin akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Şanıvar, şöyle devam etti:

"Sporda şiddeti bitireceğine inandığımız 'OLİ' projesini 9 yılda bir milyonu aşan öğrencilerle buluşturduk. Proje, profesyonel sunucusu ve sevilen maskotu 'Oli' ile spor kültürünü, Olimpiyat Oyunları'nı ve felsefesini, FairPlay'i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatmaktadır.Türkiye'de yapılması hedeflenen Olimpiyat Oyunları için Olimpizm ve spor kültürünü özümsemiş bilinçli gençliğin önemi büyüktür. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünyada başka örneği bulunmayan projeyi her yıl belli bir fon ile desteklemektedir. 2020 olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Tokyo, projeden yararlanmak istemektedir."

TMOK Başkanı Uğur Erdener ve yönetim kurulu üyelerinin büyük destek verdiği projeye katılacak öğrencilerin çok şanslı olduğunu ifade eden Şanıvar, öğrencilere katılım belgesi ve kırtasiye malzemeleri armağan edeceklerini de sözlerine ekledi.

TMOK Üyesi Altan Ketizmen, TMOK'un yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktardı ve projeye destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin yanı sıra Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhalik Demir, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Tesisler Şube Müdürü Mustafa Güneş, Spor Tesisler Sorumlusu Volkan Göç, TED Adana Koleji Müdür Yardımcısı Aytaç Yüksek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Hanifi Altun katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title