Haberler

Adana'da Şiddetli Sokak Gösterileri Yapacaklarmış

Güncelleme:

Adana'da gözaltına alınan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 39 zanlıdan 19'u serbest bırakılırken, 6'sı kadın 20 zanlı ise adliyeye sevk edildi.

Adana'da gözaltına alınan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 39 zanlıdan 19'u serbest bırakılırken, 6'sı kadın 20 zanlı ise adliyeye sevk edildi. Teröristlerin Adana'daki sokak eylemlerinin şiddetini artırıp, bölgede devletin etkisini azaltma planları içerisinde oldukları kaydedildi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri'ne bağlı ekipler, çok sayıda terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'lilerin Adana'ya geldiğini saptadı. Terör örgütü mensuplarını takibe alan polis, zanlıların Seyhan İlçesi'nin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki HDP'nin mahalle temsilciliğinde toplantı düzenlediklerini belirledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet timlerinin desteğiyle operasyon düzenledi. Operasyonda, 11'i kadın, 39 örgüt üyesi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan 19'u savcılık talimatı ile ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. TEM Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 20 şüphelinin, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla korsan gösteri gerçekleştirmeyi planladıkları, bunun için de mahallelerde düzenlemeler yaptıkları ortaya çıktı. Korsan gösterilerde, bölgesel üstünlük elde etmeyi amaçlayan teröristlerin güvenlik güçlerinin etkisini ortadan kaldırmak için sansasyonel eylem içerisinde oldukları belirlendi.

TEM Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title