Haberler

Adana'da Sıcaklık Bugün 59 Derece Olacak

Güncelleme:

Adana'da bugün yılın en sıcak günü yaşanacak. Kentte yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 59 derece olması bekleniyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak havanın, Adana'da nem ile birleşince etkisini bugün daha da artıracağı öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün gölgede 38 derece olan sıcaklığın yarın 41 derece olacağı, öğle saatlerinde nemin yüzde 50 civarında olacağı bildirildi. Bu sıcaklık değerlerinin uzun yıllar ortalamasının 4-6 derece daha üzerinde olduğu önceki yıllarda Adana'da en fazla ölçülen sıcaklığın 36.6 olduğu, bu ayda ortalama sıcaklığın 34.6 olduğu belirtildi.

NEMLE BİRLİKTE 59 DERECE!

Pazartesi günü sıcaklığın bu rakamların çok üzerine çıkarak 41 derece olacağı, nemin öğle saatlerinde yüzde 50 gece yüzde 85 civarında olacağı öğle saatlerinde nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 59 derece olacağı bildirildi.

Meteoroloji vatandaşlara aşırı sıcak ve nem nedeniyle şu uyarıda bulundu:

"Güneş çarpması aşırı sıcak sonucu beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına bağlı meydana gelen ciddi bir rahatsızlıktır. Hemen müdahale edilse bile ölümcül olabilir ya da kalıcı zarar verebilir. Aşırı sıcaklığın yanında nem oranının yüksek olması yüzde 70'in üzeri güneş çarpmasında etkili bir rol oynar. Güneş çarpması özellikle yaşlı ve çocuklar için daha tehlikelidir. Güneş ışınları, ultraviyole, görünür ve enfraruj ışınlarından oluşmaktadır. İnsan sağlığı açısından en etkili ışın ultraviyole ışınlarıdır."

BUNLARI YAPMAKTAN KAÇININ

Ülkemizde yaz ayları gündüz 11.00-15.00 saatleri arası güneş çarpması açısından en riskli zamanlar olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Güneş çarpmasının en sık görüldüğü yerler, sıcak ve nemli deniz sahilleridir. Uzun süre güneş altında kalınmış aşağıda verilen belirtiler güneş çarpmasını işaret eder. Hastanın ateşi 39-41 dereceye kadar çıkabilir. Davranış, anlama ve algılama bozuklukları oluşur. Kalp atışları düzensizdir. Şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma yapabilir. Genel Müdürlüğümüzce sıcak ve UV (ultraviyole) ışınları için uyarı verilen bölge ve günlerde mümkün olduğunca güneşten kaçınmalı, zorunlu olmadıkça 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalıdır. Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı, bol sıvı tüketilmelidir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (35)

OkanMobil-IOS:

Türkiye'nin yüz karası hırsızlıkların fuhuşun şehri

15
32
yanıtYanıtla
Adanalı:

Adanaliya laf soyleyen serefsizler adam olun.kurban olun siz adanaya

25
17
yanıtYanıtla
Bence Mobil-ANDROID:

Adana türkiyeye yakışmayan bir ilk bence

6
33
yanıtYanıtla
TahirMobil-IOS:

Kadın satışı artar

9
27
yanıtYanıtla
adana 01:

Kurban olun siz bu sehre

23
12
yanıtYanıtla
DEVLET BAHCELI ASKERLIGINI PARALI YAPMIS:

Adanalilar gonullu asker olsun. Fuhus yuvasi Adana.

6
21
yanıtYanıtla
Adanasporlu AdanaMobil-IOS:

Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar.Bu sıcakta herkes kendine dikkat etsin.Bir konuya daha değineceğim.Şu Adanaya laf edenler genellikle kuyruk acısı çeken Adanamızı kıskanan kişilerdir.Bu koca şehir sizin üç beş saçma lafınızla küçülmez bunu bilin.Her şeyiyle bu memleket Türkiye'de İstanbul'dan sonra en sevilen şehirdir.Bunu da o kıskanç ve çekemezlikle yoğrulmuş beyninize yazın.Saygılar.

16
11
yanıtYanıtla
llgın:

Terbiyesiz ve cahilce Adanaya dil uzatan zavallılar bu şekilde yorum yaparak kendinizi göstermeye mi çalışıyorsunuz anlamadım. Haberde Adanada hava sıcaklığından bahsediyor önce okuduğunuzu anlamayı öğrenin sonra yorum yapmaya kalkın. . bu şekilde çok komik duruma düşmüşsünüz. Sizlerin inadına Adanada yaşamaya devam. . . siz böyle yorumladıkça bu şehri daha çok seviyorum. . . Küçükler?

24
1
yanıtYanıtla
AlmanyadanMobil-IOS:

Allah yardimciniz olsun

24
1
yanıtYanıtla
Adana laf mı?Mobil-IOS:

Adana ya laf eden klavye aslanları bekleriz sizi de bigün sehrimize. Belki erkek olup bi adanalının yuzune soylersiniz düşüncelerinizi. Sonrası malum son. Akıllı olun burası başka yere benzemeZ içinde yasayan bir kısım faşisti hariç.

4
18
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title