Haberler

Adana'da Savcı ile 2 Arkadaşının Öldüğü Trafik Kazası Davası

Adana'da Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ile 2 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan trafik kazası davası dosyası, kusur raporu hazırlanması için İstanbul Teknik Üniversitesine (İTÜ) gönderilecek.

Adana'da Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ile 2 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan trafik kazası davası dosyası, kusur raporu hazırlanması için İstanbul Teknik Üniversitesine (İTÜ) gönderilecek.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ara kararla tahliye edilen tır sürücüsü Mustafa Taş katılmadı, kazada hayatını kaybedenlerden Vedat Çörekli'nin ağabeyi Murat Çörekli ile diğer ölenlerin yakınlarının avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, kaza sırasında sürücünün yanında olduğu iddia edilen Musa Üçel ile tırın sahibinin oğlu Yusuf Alkan'ın, Mersin'in Tarsus ilçesinde talimatla alınan ifadelerini okuyup, zapta geçirdi.

Musa Üçel'in, "Sürücü Mustafa'nın yanında oturuyordum. Yusuf ise arkada uyuyordu. Saat 03.30'da Ceyhan yönüne sağ şeritte giderken Hastaneler kavşağında önümüze otomobil çıktı. Ortam aydınlıktı. Mustafa sola kırıp kurtarmak istedi ancak otomobilin tekerine çarptı. Otomobil bariyerlere çıktı. Çarpışmadan sonra tır orta şeride geçti." şeklinde ifade verdiği aktarıldı.

Kazada ölen Vedat Çörekli'nin ağabeyi Murat Çörekli'nin avukatı, tanıkların beyanlarını kabul etmediklerini belirterek, "Polisten, tırın çıkış saati ile kazadan sonra 155'e yapılan ihbar saati kayıtları istendiğinde tırın hızının en az saatte 120 kilometre olacağı görülecek. Bu kayıtların ardından keşif yapılıp, yeniden kusur raporu aldırılmasını istiyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, 15 Şubat'ta polise yapılan ihbarda tırı süren kişinin Mustafa Taş değil, Musa Üçel olduğunun iddia edildiğini belirterek, ihbarcının belirlenmesi, İTÜ öğretim üyelerinden oluşacak bir heyetin kusur raporu hazırlaması amacıyla dosyanın İTÜ'ye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 23 Haziran'a erteledi.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Hastaneler kavşağında 7 Şubat'ta, Mustafa Taş'ın kullandığı 33 NZJ 36 plakalı tır ile Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya yönetimindeki 01 SR 952 plakalı otomobil çarpışmış, Kaya ile yanındaki arkadaşları Vedat Çörekli ve Abdulkadir Azınç hayatını kaybetmişti.

Tutuklanıp hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tır sürücüsü, daha sonra tahliye edilmişti.

Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporda "kusuru bulunmadığı" belirtilerek, tahliye edilen sanık Mustafa Taş, davanın ilk duruşmasında kendisini şöyle savunmuştu:

"Ankara'dan boş su tankeri yükleyip yola çıktım. Adana'nın Pozantı ilçesinde mola verdim. En sağ şeritte Ceyhan yönüne giderken, Hastaneler kavşağındaki otoyol girişinde otomobil önüme çıktı. Frene bastım. Aracı kurtarmak için sola kırdım. Hızlı ve kontrolsüz olan otomobile sol kapısından vurdum. O anda tırın freni patladı. 200 metre ileride durdu. Kaza anındaki hızım 64-65 kilometreydi. Araçtaki 3 kişiden birinin öldüğünü fark edince şoka girdim. Çevredeki apartmanlardan yardıma geldiler. Ben araca çarpmamak için elimden geleni yaptım. Kusurum yok."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Taş İstanbul Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title