Haberler

Adana'da Parmağı Kopan Hasta Yakınlarının Cerrah İsyanı

Adana'da döner bıçaklı saldırıda parmağı kopan gencin yakınları, Adana'da plastik cerrah olmamasına isyan etti.3 hastane tarafından kabul edilmeyen hasta, götürüldüğü 4'üncü hastanede doktorun Hatay'dan gelmesiyle ameliyata alındı.

Adana'da döner bıçaklı saldırıda parmağı kopan gencin yakınları, Adana'da plastik cerrah olmamasına isyan etti. 3 hastane tarafından kabul edilmeyen hasta, götürüldüğü 4'üncü hastanede doktorun Hatay'dan gelmesiyle ameliyata alındı.

İddiaya göre, merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesinde hurdacılık yapan Ali Nugay(27) kamyonetiyle işyerine giderken, yolu kesildi. Yanındaki döner bıçağını çeken ve mahalleliler tarafından 'Seyfo' adıyla tanınan kişi Nugay'dan 20 lira istedi. Nugay'ın parayı vermesi üzerine, Seyfo 20 lira daha istedi. Olumsuz cevap alan Seyfo, elindeki döner bıçağı ile Nugay'ın başına salladı. Nugay, kafasını korumak için kolunu kaldırırken, bıçak koluna ve parmağına isabet etti. Aldığı darbeyle parmağı kopan Nugay, olay yerine gelen yakınları tarafından Özel Güney Adana Hastanesi'ne kaldırıldı.

KOPAN PARMAĞIYLA HASTANE HASTANE GEZDİ

Özel Güney Adana Hastanesi'nde, plastik cerrahi uzmanı bulunmadığı için hasta kabulu yapılmadı. Çaresizlik içindeki yakınları Nugay'ı özel araçla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada da uzman olmadığı için hastanın kabul edilemeyeceği söylendi. Bunun üzerine hastaneden ambulans talep eden Nugay'ın yakınlarının talebi reddedildi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne getirilen Nugay, uzman doktor bulunmadığı için burada kabul edilmedi.

SON UMUT 4'ÜNCÜ HASTANE

Son olarak hastalarını Özel Ortadoğu Hastanesi'ne götüren Nugay'ın yakınları, yetkililerin 'plastik cerrah yok' cevabı üzerine, duruma isyan ederek, "Koskoca şehirde bir tane plastik cerrah yok mu? Demek ki, bizim gibi 4-5 hasta gelse hepsi kan kaybından ölecek. Yeşil kartlıyız diye mi böyle yapıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Hasta yakınlarını sakinleştiren hastane yetkilileri, 112 Acil Servis'ten plastik cerrahi uzmanı talep etti. Adana, Mersin ve Gaziantep'te ameliyatı gerçekleştirecek uzman doktorun bulunmadığını öğrenen, Nugay'ın yakınları ile hastane görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

CERRAH HATAY'DAN BULUNDU

Bölgede ameliyatı yapacak uzman doktor bulamayan hastane yetkilileri, yoğun telefon trafiğinin ardından, Hatay'da buldukları bir uzman doktorun ameliyatı gerçekleştirmek için yola çıktığı haberini verdi. Ameliyatı yapacak doktorun yıllık izinde olduğunu, ancak konunun aciliyeti nedeniyle hastaneye geldiğini belirten yetkililer,hastayı kabul etmeyen hastanelerin hatalı olduğunu belirtti.

'HASTA KABUL EDİLMEK ZORUNDA'

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi, hiçbir hastanın kabul edilmemesinin söz konusu olamayacağını, parmağı kopan bir hastanın bu kadar süre gezdirilmesinin bir hata olduğunu belirtti. Konuyla ilgili bilgi veren yetkili şöyle konuştu:

"Acilden giriş yapan hiçbir hastanın 'doktor yok' gerekçesiyle kabul edilmemesi mümkün değil. Eğer ki, konuyla ilgili uzman doktor yoksa, durumu 112 Acil Servis'e bildirip, mümkün olan hastaneye hastanın sevki sağlanmalıdır. Ama bu hastamız buraya gelene kadar 3 hastane tarafından kabul edilmemiş. Olayın üzerinden 4 saat geçmiş. Kopan bir parmağın ömrü, maksimum 6 saat. Hatay'dan gelen hocamız ameliyata girecek, ameliyat için her türlü imkan hazırlandı."

'HESABI BAŞBAKAN SORSUN'

Parmağı kopan Ali Nugay'ın ağabeyi Mehmet Nugay, "Ben cezaevinden tahliye olduğum sırada bu olayı öğrendim ve koşarak hastaneye geldim. Kardeşimi 3 hastane kabul etmemiş. Uzman doktor yokmuş. Ne demek uzman doktor yok? Kardeşimin parmağı yerine dikilemediğinde bunun hesabını Başbakan sorsun. 4 saattir kapı kapı gezdiriyoruz kardeşimi. Bu kadar büyük bir şehirde, kopan parmağını yerine dikecek bir doktor yoksa, bunun hesabını birileri vermeli" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title