Haberler

Adana'da Kültür Sanat

Adana'da mart ayında Adana Devlet Tiyatrosu 3, Van Devlet Tiyatrosu da 1 oyun sahneye koyacak.

Adana'da mart ayında Adana Devlet Tiyatrosu 3, Van Devlet Tiyatrosu da 1 oyun sahneye koyacak.

Van Devlet Tiyatrosu yapımı, Plinio Marcos'un yazdığı "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" adlı oyun, Orhan Güner tarafından Türkçe'ye çevrildi. Ferdi Değirmencioğlu'un yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Sertel Çetiner'e, ışık tasarımı İlhan Orhan'a ait.

Oyunda iki işçinin hayatından son birkaç günü, büyük bir "final" ile anlatılıyor. 1-5 Mart'ta Adanalı sanatseverlerle buluşacak olan oyun 13 yaş ve üzeri izleyiciler için tavsiye ediliyor.

Adana Devlet Tiyatrosu tarafından "Matruşka" adlı oyun 8-11 Mart ve 12 Mart'ta sahnelenecek. 5 sezondur sahnelenen oyunda Gökhan Doğan ve Burçin Börü rol alıyor.

"Küheylan" adlı oyun 15-19 Mart'ta tiyatroseverlerle buluşacak. Malcolm Keith Kay'ın sahneye koyduğu oyunda aralarında Fırat Demirağ, Devrim Evin, Yeliz Tekman'ın da olduğu oyuncular rol alıyor. Akıl hastanesinde geçen ve 17 yaşında olan Alan'ın vahşice işlediği suçun altında yatan nedenleri araştıran psikolojik-dram türündeki oyun 16 yaş ve üzeri seyirciler için tavsiye ediliyor.

Küçük tiyatro severler ise "Don Kişot" adlı yeni oyunu 15 ile 20 Mart'ta izleyebilecek.

Sezona veda

Adana Devlet Tiyatrosu, 20 Mart'ta sezonu bitirecek. 27 Mart'ta bu yıl 18'incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title