Haberler

Adana'da Kayıp Kişinin Cinayetine İlişkin Dava

Adana'da kaybolduktan 35 gün sonra cesedi köpekler tarafından sahilde gömülü halde bulunan Mehmet Işıkoğlu'nu öldürdüğü iddia edilen 3 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana'da kaybolduktan 35 gün sonra cesedi köpekler tarafından sahilde gömülü halde bulunan Mehmet Işıkoğlu'nu öldürdüğü iddia edilen 3 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Seyran Alp (26), kardeşi Abdulkadir Alp (25) ve Serhat Sukgen (27) ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanıklardan Sukgen, cinayet olayına karışmadığını, sadece cesedi gömdüğünü ileri sürdü.

Maktule olay günü silah almaya gittikleri iddia eden Sukgen, " Karataş'ta kumlu bir yere geldik. Mehmet Seyran Alp, silah satıcılarını bekleyeceğimizi söyledi. Bu sırada Seyran, sırtının ağrıdığını söyleyerek kendisini belinden kaldırmamı istedi. Daha sonra Mehmet Işıkoğlu da benzer şeyi istedi. Işıkoğlu'yu elleri boynundayken kaldırdığım sırada Mehmet Seyran onu bıçakladı. Daha sonra cesedi oraya gömdük. Yolda giderken niye öldürdüğünü sorduğumda '2005 yılında ağabeyimi öldürmüştü onun için öldürdüm' dedi. Daha sonra Mehmet Seyran'ın isteği üzerine kardeşi Abdulkadir'le cesedin yerini değiştirdik." ifadesini kullandı.

Abdulkadir Alp ise cinayetle ilgisinin olmadığını, ceset gömeceğini bilmeden mezarı kazdığını ileri sürerek, "Serhat bana 2 çuval esrarı gömeceğimizi söylemişti. Benim cesetten haberim yoktu." dedi.

Mehmet Seyran Alp de rahatsız olduğu için ifade edemeyeceğini, bir sonraki duruşmada savunma yapmak istediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, Mehmet Seyran Alp ile Serhat Sukgen'in tutukluluğunun devamına, Abdulkadir Alp'in ise tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana'nın Karataş ilçesinde 25 Şubat'ta çobanlık yapan bir kişiye ait köpeklerin sahilde kumları eşelemesi üzerine cesedi bulunan Mehmet Işıkoğlu'nun (28) 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirlenmiş, cinayetle ilgili tutuklanan 3 sanık hakkında 5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Karataş 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title