Haberler

Adana'da İstihdam Toplantısı Yapıldı

Adana'da "Çalışma hayatında milli istihdam seferberliği ve teşvikler" konulu toplantı yapıldı.

Adana'da "Çalışma hayatında milli istihdam seferberliği ve teşvikler" konulu toplantı yapıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, Adana Sanayi Odasında (ADASO) düzenlenen toplantıda, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe gi·ri·şi·mi·nin milletin gücüyle önlediğini, şimdi ise üretim ve istihdam mücadelesinin başladığını belirtti.

Kentte elele vererek 15 bin yeni istihdama ulaşacaklarını ifade eden Vali Demirtaş şunları kaydetti:

"Üretimle ilgileneceğiz, ihracatla ilgileneceğiz, iplikle ilgileneceğiz, tekstille ilgileneceğiz. Bunları masaya yatırıp ilgili bakan ve müsteşarlarla görüşeceğiz ve problemlerinizi çözeceğiz. Bundan sonra kenetlenme zamanı, birlik ve beraberlik zamanı, üretim zamanı, ihracat zamanı, istihdam zamanı, daha fazla para kazanma zamanıdır."

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da ekonomi şurasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kentteki sanayiciler adına 15 bin istihdamda bulunacaklarını taahhüt ettiğini belirtti.

Hükümetin ekonominin canlanması ve çarkların dönmesi için çok fedakarlık yaptığını ifade eden Kıvanç, "Sanayiciler olarak üzerimize düşen yatırım üretim istihdam ve ihracat görevimizi canla başla gerçekleştirmeye çaba sarf edeceğiz. İş dünyası olarak ülkemizin geleceği için daha çok çalışacağız." dedi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe de istihdam seferberliğiyle alınacak kişilere verilecek ücretlerin piyasada bir canlanma meydana getireceğini belirtirken, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de taahhüt edilen 15 bin rakamının üzerine çıkmayı ümit ettiklerini söyledi.

Toplantıya Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana SGK İl Müdürü Bilal Canbolat ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Demirtaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title