Haberler

Adana'da İstihdam Atağı

Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2013 yılı işsizlik verilerine göre yüzde 13.6 oranı ile 9'uncu sırada yer alan kentte nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasını ve işletmelerin istediği insan kaynağının yetiştirilmesi için çalışma başlattı.

Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2013 yılı işsizlik verilerine göre yüzde 13.6 oranı ile 9'uncu sırada yer alan kentte nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasını ve işletmelerin istediği insan kaynağının yetiştirilmesi için çalışma başlattı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kentteki nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasını kolaylaştırmak ve işletmelerin ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesine destek vermek için 'İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği' düzenleyecek. Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda 23-24 Ekim'de düzenlenecek etkinlikte, kentteki işgücünü arz ve isteyenler ile kamu kurumları, yerel yönetim, üniversite, mesleki eğitim kuruluşları, sanayici ve işletmeci ve sivil toplum kuruluşları buluşacak. Etkinlikte işgücüyle ilgili mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları noktasında taraflar arasında işbirliği konuları ele alınacak. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan, şöyle dedi:

"İşletmelerin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasını kolaylaştırmak, İşletmelerin kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyacağı işgücünün yetiştirilmesine destek vermek, kurum ve kuruluşların işletmelere yönelik destek ve olanakları konusunda bilgilendirme yapmak, yerel düzeyde işletmeler arası işbirliğinin güçlendirilmesine katkı sağlamak istiyoruz."

AMAÇLARINI PAYLAŞTI

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işyerleri arasında sürdürülebilir iletişim bağı kurmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Haşim Meydan, şunları kaydetti:

"Kurumumuzca işyerlerine özel atanan iş ve meslek danışmanlarımız ile işyeri arasında sinerji oluşturmak, üniversite işbirliğiyle işletmelerin Ar-Ge faaliyetlerinin artmasına katkıda bulunmak istiyoruz. İşletmelerin yerel ve ulusal düzeyde tanıtımına olanak verip, işletmelerin ürünlerini sergilemesini sağlamayı, etkinlikte yapılacak olan seminerler ve konferanslarla katılan firma temsilcilerinin kişisel gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Etkinlikte yer alan insan kaynakları yöneticileri arasında oluşan iletişim sayesinde insan kaynakları yönetiminin ve kurumumuz tarafından kurulacak olan 'Adana İnsan Kaynakları Grubu'nun gelişmesine katkı sunacağız. Etkinlik sonrasında oluşturulacak ve Türkiye'ye dağıtımı yapılacak olan bir dergide firmaların tanıtımı da yapılacak." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title