Haberler

Adana'da İş Adamının Ölümüne İlişkin Dava

Adana'da pastaneler zinciri sahibi iş adamı Hadi Akkaleli'yi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında 28 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan sanık, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

Adana'da pastaneler zinciri sahibi iş adamı Hadi Akkaleli'yi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında 28 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan sanık, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "olası kasıtla öldürme" suçlamasıyla tutuklu bulunan sanık Şihmuz Yüksel ile iş adamının eşi Nevin ve oğlu Osman Akkaleli ve avukatları katıldı.

Yüksel, savunmasında, olayın böyle olmasını istemediğini ve vicdan azabı çektiğini belirterek, 3 yıl önce Hadi Akkaleli'ye 3,5 milyon lira verip ortak olduğunu söyledi.

Aralarında mukavele yapmadıklarını ifade eden Yüksel, "Bir ay geçtikten sonra paramı istedim. Benden 1 ay süre istedi ancak ödemedi. 3 yıl oldu paramı alamadım. Daha sonra kendisine yine 250 bin lira daha verdim, alacağım 3 milyon 750 bin liraya yükseldi. Alacağım için protokol yaptık. Benim okumam yazmam olmadığı için beni kandırmış." dedi.

Olay günü de aralarında para konusu nedeniyle tartışma çıktığını aktaran Yüksel, şöyle devam etti:

"Bana, ölmüş anneme ve eşime küfretmeye başladı. Eşi de kendisine 'sus' diyordu. Bir anda silahımı çekerek ateş ettim. Bütün kurşunları bir anda sıktım. Olayın böyle olmasını istemezdim, şu anda vicdan azabı çekiyorum. Bu olaydan dolayı elime hiçbir şey geçmedi, alacaklarım kaldı. Beraatimi ve tahliyemi isterim."

Ölen iş adamının eşi Nevin Akkaleli ise sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, "Şihmuz ve kardeşi Ercüment eşimden alacaklarını istedi. Eşim de dükkanları devrettiğini eğer para verirlerse dükkanları geri alabileceğini bu durumda parayı ödeyebileceğini söyledi. Biz parayı alamadan çıktık. Şihmuz arkamızdaydı. Eşim küfredince Şihmuz ateş etti." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Yüksel'i yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Öte yandan, Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi'nden verilen "ölüm olayında kronik kalp damar hastalığının etkisinin bulunduğu" yönündeki rapor ile bilirkişiler arasındaki çelişkilerin giderilmesi, eylemle ölüm arasındaki illiyet bağının olup olmadığının kesin olarak belirlenmesi için dosyanın Adli Tıp Genel Kuruluna gönderilip rapor aldırılmasına karar verildi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için 13 Ekime ertelendi.

Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki otoparkta Şihmuz Yüksel (65), iş adamı Hadi Akkaleli'yi (61) 12 Ekim 2015'de tabancayla ayaklarından vurup yaralamış, Akkaleli kaldırıldığı hastanede ameliyat sırasında hayatını kaybetmişti.

Gözaltına alınıp tutuklanan Yüksel hakkında 28 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title