Haberler

Adana'da Hükümlüler 60 Ton Patates Yetiştirdi

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, ekiminden sulamasına kadar tarımsal faaliyetlerinin tamamı hükümlüler tarafından yapılan 60 ton patates üretildi.

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, ekiminden sulamasına kadar tarımsal faaliyetlerinin tamamı hükümlüler tarafından yapılan 60 ton patates üretildi. Yine hükümlüler tarafından hasat edilen patatesler, adliye çalışanları ile diğer ceza infaz kurumlarına satılarak gelir elde edildi.

Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edilen hükümlüler, bu kapsamda erken dönem patates üretimi gerçekleştirdi. Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü'ne ait 20 dönüm tarlaya geçtiğimiz ocak ayı içerisinde patates tohumu ekildi. Cezaevinde kalan bir ziraat mühendisi ile ziraat teknikeri öncülüğünde görev alan hükümlüler, ekimden ilaçlamaya, sulamadan bakımına kadar patatesin üretim aşamasındaki tüm tarımsal faaliyetlerinde çalıştı. Ziraat mühendisi ile ziraat teknikeri, üretim yapılırken aynı zamanda hükümlülere patates ve diğer tarımsal üretim konularında çiftçilik eğitimi de verdi.

10 İLE GÖNDERİLDİ

15 hükümlünün üretim boyunca görev aldığı çalışmada, 5 aylık sürede tamamen organik 60 ton patates üretildi. Yaklaşık 150 hükümlü, ceza infaz kurumu tarlasındaki üretilen patatesleri 4 gün boyunca hasat edip topladı. El birliği ile yapılan hasattan elde edilen yaklaşık 60 ton patates, Ankara, Sincan, Kocaeli, İstanbul-Maltepe, Silivri, Osmaniye, Mersin, Ceyhan, Pozantı ve Gaziantep'teki açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında kullanılmak üzere ve Adana Adliyesi'nde çalışan personele satılarak gelir elde edildi. Ayrıca üretilen patatesin 20 tonu, ceza infaz kurumlarında hazırlanan ürünlerin tanıtımı ve satışı amacıyla İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 15-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nda da sergilenip vatandaşlara satışı yapıldı.

TARIMSAL ÜRETİM DEVAM EDECEK

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerin eğitimi, meslek edinmeleri ve sanata yönelik yapılan çalışmalarla topluma kazandırılmalarını amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda, hükümlülerin çeşitli iş kollarında çalıştığını belirten Başsavcı Yeldan, "Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, hükümlüler spordan sanata, kültürel etkinliklerden çiftçiliğe kadar birçok alanda eğitim alıyor, üretim gerçekleştiriyor. Şimdi de toprağı karış karış işleyerek patates ürettiler. Patatesin gelirini döner sermayede yine hükümlülerimiz için kullanacağız. İşyurdu Müdürlüğümüze ait 46 dönüm tarla var. Bu tarlada bir daha ki sefere susam ekimi yapmayı planlıyoruz. Üretimlerimiz bundan sonra da çeşitli tarımsal ürünlerle sürecek" diye konuştu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Yeldan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title