Haberler

Adana'da Hollanda Modeli Çiçek Üretimi İçin İlk Adım

Adana'da, Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi ve Hollanda Çiçek Borsası'nda faaliyet gösteren IQ Flowers firmasının birlikte yürüttüğü proje kapsamında, 13 çeşit çiçeğin deneme üretimi için ekim gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Küçükoba Fidanlığı'nda gerçekleştirilen çiçek tohumu ve soğanı ekimine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana çiftçisine alternatif sunma niyetinde olduklarını belirterek, "Hollanda'nın çiçek üretimindeki bilgi birikimini, tecrübesini, başarısını Adana'ya taşıyarak, bu sektörde yapılabilecekleri Adana çiftçisine tanıtacağız. Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı olarak, bu projede paydaş olduğumuz kurumlarla birlikte 3 dönüm alanda deneme çalışması yapıyoruz. İnşallah Adana'da meslek odalarımızın da iş birliğiyle, belki de şehrimiz yakın zamanda Adana Ticaret Borsası'nda yeni ürün yelpazesiyle karşılaşacak. Başaracağımızı düşünüyorum. Adana için hayırlı olsun" dedi.

IQ Flowers Temsilcisi Foxy Van Der Sluys da, Adana'daki projeye destek vermek için geldiklerini ifade ederek, ilk etapta ekimi yapılan 13 çeşit ürünü dünya piyasasına sunmayı hedeflediklerini söyledi. Van Der Sluys, Adana'nın bir çiçek diyarı olmasını umduklarını açıkladı.

Adana Ticaret Borsası Proje Ortak Sorumlusu Kenan Boyacı ise, "Adana Büyükşehir Belediyemizle ve Hollanda'dan misafirlerimizle yaptığımız güzel bir çalışma olacak. Hollanda'da çiçekçilik çok büyük bir sektör. Adana Büyükşehir Belediyesi'nın katkılarıyla, Hollanda'dakine benzer bir çiçekçilik borsası oluşturmaya çalışıyoruz. Hüseyin Sözlü Başkanımızın bahsettiği gibi, yeni bir sektör oluşturma çabasındayız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Hollanda Çiçekli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title