Haberler

Helikopterli 'Torbacı' Operasyonu: 25 Gözaltı

Güncelleme:

Adana polisi, torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyona polis helikopteri destek verdi. 25 sokak satıcısı gözaltına alındı.

Eş zamanlı olarak 31 ayrı adrese giren ekipler, polisin girmesine engel olmak amacıyla her tarafı demir parmaklıklarla çevrili lüks evlerin kapılarını koç başı adı verilen demirlerle kırdı. Yapılan aramalarda yüklü miktarda uyuşturucu, 5 av tüfeği ile bir tabanca ele geçiren ekipler, aralarında çocukların da bulunduğu 25 sokak satıcısını gözaltına aldı.

31 AYRI ADRESE BASKIN

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, Özel Harekat, KOM, Terör ile Asayiş Şubeleri'nin de desteğiyle gerçekleştirdiği operasyon, saat 05.30'da başladı. Karşılaşılacak sağlık problemine karşı ambulans, yangın çıkması ihtimaline karşı da itfaiyenin merdivenli aracının hazır bulundurulduğu operasyonda, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde önceden belirlenen 31 ayrı adres, ekipler tarafından kuşatıldı.

POLİS HELİKOPTERİ HER ANI İZLEDİ

Uyuşturucu tacirlerinin, birbirine geçişi bulunan evlerin damlarından kaçma ihtimaline karşı, ekipler binaların üzerine çıkıp operasyon boyunca bekledi. Polis helikopteri de havadan operasyonun her anını izledi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ev ve işyerlerine eş zamanlı olarak giren ekipler, torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarını yataklarında hazırlıksız olarak yakaladı. Dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgeler olması nedeniyle Adana'nın varoşları olarak bilinen Gülpınar, Havuzlubahçe, Ulubatlı Hasan ve Şehit Erkut Akbay mahallerinde, baskın yapılan evlerin her tarafının demir parmaklıklarla çevrili olması ve duvarlarındaki özel kaplamalı süsler dikkatlerden kaçmadı. Ultra lüks evlerin uyuşturucu satışından elde edilen gelirle yapıldığı belirlendi.

25 TORBACIYA GÖZALTI

Polisin uzun zamandan beri peşinde olduğu Orhan Ekşi'nin Gülpınar Mahallesi'ndeki evine ise Özel Harekat Timleri baskın yaptı. Sürgülü demir kapıyı koç başı ile kıran Özel Harekat Timi, Orhan Ekşi'yi eşofmanla uyurken yatağında etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Ekşi'nin evinde yapılan aramada, ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Evler Narkotik dedektör köpeği 'Coco' tarafından arandı. Ekiplerin yaptığı aramalarda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 25 uyuşturucu satıcısı yakalandı, çok miktarda uyuşturucu, 5 av tüfeği ile bir tabanca ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, 2015 yılının ilk 4 ayında yaptığı çalışmalarda, toplam 437 uyuşturucu satıcısının tutuklandığı kaydedildi.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yüreğir Seyhan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title