Haberler

Adana'da Genç Kızın Ölümüne İlişkin Dava

Adana'da erkek arkadaşını darbettikleri Dilan Biçen'i, "töre saikiyle" ölüme zorladıkları öne sürülen ağabeyi ve 2 kuzeni, 2 yıl 9 ay 10 gün ile 3 yıl 10 gün arasında değişen oranlarda hapse mahkum edildi.

Adana'da erkek arkadaşını darbettikleri Dilan Biçen'i, "töre saikiyle" ölüme zorladıkları öne sürülen ağabeyi ve 2 kuzeni, 2 yıl 9 ay 10 gün ile 3 yıl 10 gün arasında değişen oranlarda hapse mahkum edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 18 yaşındaki Dilan'ın tutuksuz yargılanan ağabeyi Recep, kuzenleri Hasan ve Mehmet Şerif Biçen ile avukatları katıldı.

Mehmet Şerif Biçen, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddederek, Dilan'ın erkek arkadaşı Yalçın U'yu konuşmak için yanlarına çağırdıklarını söyledi.

Yalçın U'nun Dilan ile arkadaşlıklarını inkar ettiğini savunan Biçen, "Yalçın'a ciddiyse Dilan'ı istetmesini söyledik. Recep de yüzleştirme için Dilan ve kız kardeşi A'yı olay yerine getirdi. Recep'e arkadaş olmadıklarını söyleyince o da tepki gösterip, 'Bir daha seni Dilan'ın yanında görmeyeceğim.' dedi. Çocuk kaçtı. Dilan ağlıyordu. Recep arkasından koştu. Dilan, kendisini suya attı. Ben ve Recep atladık ama kurtaramadık. Yalçın'ı da öldürmeye çalışmadık." şeklinde konuştu.

Recep Biçen ise Yalçın U'yu kaçınca kovalamaya başladığını anlatarak, "Hasan Biçen ayırmaya geldi. O sırada kız kardeşim A. bize seslendi, 'Ablam suya atladı.' dedi. Biz de kurtarmak için suya atladık. Ateşli silah kullanılmadı." dedi.

Hasan Biçen de suya ilk atlayanın Mehmet Şerif Biçen olduğunu, daha sonra kendilerinin de atladığını öne sürerek, silah kullanılmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Şerif ve Hasan Biçen'i genç kızın ölümüne neden olmak suçundan bir yıl sekizer ay, Yalçın U'yu tehdit etmekten de bir yıl bir ay onar gün olmak üzere 2 yıl 9 ay onar gün hapse mahkum etti. Ayrıca, Hasan Biçen, "ruhsatsız silah bulundurmaktan" 3 ay hapis ve 500 lira cezaya çarptırıldı.

Heyet, Recep Biçen'e ise "kardeşinin ölümüne neden olmaktan" 1 yıl 11 ay 10 gün, Yalçın U'yu yaralamaktan 3 ay 10 gün olmak üzere 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Olay

Merkez Seyhan ilçesi Levent Mahallesi'nde 2 Ağustos 2012'de Yalçın U'nun, kız arkadaşı Dilan'ın ağabeyi Recep ile kuzenleri Mehmet Şerif ve Hasan Biçen tarafından darbedildiği, olay sırasında genç kızın sulama kanalına atlayarak intihar ettiği öne sürülmüştü.

Olayla ilgili iddianamede, tutuksuz sanıklar hakkında "töre saikiyle ölüme zorlama, yaralama ve tehdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şerif Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title