Haberler

Adana'da Gazete Dağıtıcısının Öldürülmesi

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi çalışanları ve Özgür Gündem gazetesi çalışanları, Adana’da bisikletle gazete dağıtan Kadri Bağdu’nun öldürülmesini protesto etti.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi çalışanları ve Özgür Gündem gazetesi çalışanları, Adana'da bisikletle gazete dağıtan Kadri Bağdu'nun öldürülmesini protesto etti.

Öğle saatlerinde Akdeniz Belediyesi önünde bir araya gelen çalışanlar, sloganlar atarak, Kadri Bağdu'nun öldürülmesine tepki gösterdi. Burada açıklama yapan Özgür Gündem gazetesi çalışanı Ergin Çağlar, olayın faillerinin bir an önce bulunması gerektiğini ifade ederek, "Yıllardır bütün baskılara rağmen hakikatleri halka bedenlerini ortaya koyarak ulaştırmaya çalışan özgür basın çalışanları 90'lı yıllarda JİTEM ve kontra güçler tarafından gazete binaları bombalanıp, sokak ortasında katledilirken, yüzlercesi sorgusuz sualsiz cezaevlerine gönderildi. Gazete çalışanımız Kadri Bağdu, 90'lı yılların faili meçhul cinayetlerinde sıkça rastladığımız gibi kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna isabet eden 5 kurşun ile katledilen arkadaşımızın katilleri ise hala dışarıda elini kolunu sallayarak gezmekte. Bu saldırganların amaçları 90'lı yılların hizbul kontra sistemini devam ettirmektir. Kadri Bağdu'yu buradan tekrar andığımız belirtirken, katilleri açığa çıkaracağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Belediye çalışanları adına açıklama yapan Filiz Özcan ise, yapılan bu saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, "Alçakça ve kalleşçe bir saldırıyla 46 yaşındaki arkadaşımızı katledip, 8 çocuğunu yetim bırakan tetikçiler, güpe gündüz yapılan saldırının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen halen yakalanmamışlardır. Türkiye'de 90'lı yıllar, gazetecilik tarihinin en karanlık dönemidir. O yıllarda Türkiye, dünyanın en çok gazeteci öldürülen ve katillerin bulunamadığı ülkeler arasında üst sıraları paylaştı. Son günlerde ise özellikle 40'ı aşkın vatandaşımız yaşamını yitirdiği Kobani eylemleri ile birlikte, sokağa çıkan kitlelerin yanı sıra özgür basın çalışanları da hedef olmuştur. Kadri Bağdu arkadaşımızın katledilmesi sıradan bir cinayet değildir. Bu saldırı planlı ve örgütlüdür. Bu cinayet de tıpkı 90'lı yıllarda işlenen ve failleri meçhul kalan yöntemle işlendi" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından çalışanlar olaysız bir şekilde dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title