Haberler

Adana'da Fetö'den 16 Polis Tutuklandı

ADANA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda 16 polis tutuklandı.

Kentte FETÖ'ye yönelik sürdürülen soruşturmada Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 22 polis memurunun örgütün haberleşme sistemi olan 'ByLock'u kullandığını saptadı. Şafak vakti 22 adrese eş zamanlı operasyon yapan ekipler, terör örgütü üyesi olduğu iddiası ile 22 polisi gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yaklaşık 20 gün sorgulanan şüpheliler adliyeye çıkartıldı. Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen polislerden 16'sı mahkeme tarafından tutuklandı, 6'sı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan polisler cezaevine gönderilirken  adliye önünde bekleyen yakınları terör ekipleriyle tartıştı. Adliye önünden uzaklaşmak istemeyen bir kadın eşinin Cizre'de gözaltına alınıp getirildiğini onu görmeden bir yere gitmeyeceğini söyleyerek polise direndi. Bu sırada zanlılar adliyeden çıkartılarak polis aracına götürülürken yakınları alkış tutarak "Siz aslansınız, utanacak bir şey yapmadınız" diye bağırdı.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Adana Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title