Haberler

Adana'da Emeklilerin Ev Kurası Sevinci

Adana'da emeklilerin ev kurası sevinciBAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Adana'da emekliler için yapacağı 300 konut için 8 bin 133 kişi kura çekti.

Adana'da emeklilerin ev kurası sevinci

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Adana'da emekliler için yapacağı 300 konut için 8 bin 133 kişi kura çekti. Kurada şanslı olanlar sevinirken, adı çıkmayanlar üzüldü.

TOKİ, Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Buruk Mahallesi'ne 825 toplu konut yapacak. 532'si 2+1, 293'ü 3+1 şeklinde inşa edilecek konutlar için '7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Fikir Yarışması'nda birinci olan projeyi uygulayacak olan TOKİ, konutların 300'ünü de emeklilere ayırdı. TOKİ'den daha önce konut almamış, kendinin, eşinin ve çocuklarının üzerine tapuda kayıtlı evi olmayan, hane halkı geliri en fazla 3 bin 200 lira olan emeklilerin başvurabildiği 300 konut için 8 bin 133 kişi başvuru yaptı. Konutlara ilgi fazla olduğu için hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Serinevler Spor Salonu'nda noter huzurunda çekiliş yapıldı.

ÇIKANLAR SEVİNDİ

Adana Valisi Mustafa Büyük'ün de katıldığı kura törenine, emekliler büyük ilgi gösterdi. Salon yetersiz kalınca bazı emekliler, kura çekilişini dışarıya kurulan ses sistemiyle takip etti. Kurada adı çıkan emekliler büyük sevinç yaşarken, adı listede yer almayan emekliler üzüldü. Kurada çıkan emeklilerden 63 yaşındaki Nursen Şengül, "Benim 4 çocuğum var. 25 yıl işçilik yapıp emekli oldum ama hiç evim olmadı. Kurada adım çıktı, kiradan kurtulacağım. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun, ona çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıçam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title