Haberler

Adana'da Durdurulan Tırlar

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Takçı'nın, Başsavcı Yeldan'ın polislerin kendisi hakkındaki suç duyurusunu ilgili tarihte nöbetçi cumhuriyet savcısı olduğunu gizleyerek HSYK'ya bildirdiği yönündeki iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT'e ait tırların durdurulması soruşturmasını yürüten ve HSYK kararıyla Trabzon'da görevlendirilen savcı Aziz Takçı'nın, başsavcı Ali Yeldan'ın, polislerin kendisi hakkındaki suç duyurusunu ilgili tarihte nöbetçi cumhuriyet savcısı olduğunu gizleyerek HSYK'ya bildirdiği yönündeki iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Adana Cumhuriyet Savcısı iken, geçici yetkili olarak Trabzon Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı tarafından 08.06.2014 tarihinde 'www.adalet.org' isimli ternet sitesinde "İşin çivisi çıktı" başlıklı bir yazı paylaşıldığı belirtilerek, yazının çeşitli yazılı ve görsel yayın organlarında yer aldığı belirtildi.

Söz konusu yazıda, bir olaydan bahsedildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu olayla ilgili emniyet görevlilerinin suç duyurusu mahiyetindeki tutanaklarına ilişkin olarak 'bu tutanağı işleme koyan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın benim o tarihte nöbetçi cumhuriyet savcısı olduğumu gizleyerek HSYK'ya bildirdiğini öğrendim' şeklinde asılsız bir ibare kullanıldığı görülmüştür. Öncelikle hakim ve savcılar hakkındaki şikayet ve iddialarla ilgili olarak, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 18.10.2011 tarih ve 16 nolu 'Hakim ve Savcılar hakkında araştırma, inceleme ve soruşturma işlemleri' konulu genelgesinde, hakim ve savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetler ile yapılan araştırma, inceleme ve soruşturma işlemlerinde izlenecek usul ve esaslar ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. Söz konusu genelgenin üçüncü sayfasının 1 nolu bendinde (2802 Sayılı Yasanın açık hükümlerine dayanılmak suretiyle) 'hakim ve savcılar hakkında ihbar veya şikayeti içeren dilekçe veya evrakın cumhuriyet başsavcılıkları ile adalet komisyonlarına intikal etmesi halinde herhangi bir araştırma, inceleme ve soruşturma işlemi yapılmadan genel sekreterliğimize gönderilmesi' istenmiş. Yine aynı genelgeye dayanak yapan HSYK'nın 18.07.2013 tarihli ve 33010 sayılı yazısında 'anılan genelgede belirtilen usul ve esaslara azami riayet edilmesi, aksine davranışların sorumluluk doğurabileceğinin hatırdan çıkarılmaması' hususu bir kez daha titizlikle vurgulanmıştır. Nitekim, Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı hakkındaki başsavcılığımıza intikal eden 09.04.2014 tarihli suç duyurusu mahiyetindeki Adana Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tutulan tutanak, Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızın 14.04.2014 tarih ve 2014/4968 B.M. sayılı yazısı ile başkaca hiçbir işlem yapılmadan, doğrudan 2802 sayılı yasanın 82. maddesi ve yukarıda belirtilen 16 nolu genelgenin açık hükümleri uyarınca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderilmiştir. Hal böyle iken, ilgili Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı'nın yazısında belirtildiği şekilde, Adana Cumhuriyet Başsavcısı'nın, Aziz Takçı'nın 'nöbetçi cumhuriyet savcısı olduğunu gizleyerek' evrakı HSYK'ya bildirdiği hususu yasal mevzuatla ve yapılan işlemlerle bağdaşmamaktadır. Nitekim gerek söz konusu yazı içeriğindeki gerekse söz konusu yazının ilgili internet sitesinde ve diğer yazılı-görsel yayın organlarındaki suç teşkil eden yorum ve yazılarla ilgili de yasal gereğine tevessül olunmuştur." - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Yeldan Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title