Haberler

Adana'da Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin 80. Yıl Dönümü Kutlandı

Adana Hava Limanı Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kuruluşunun 80.yıl dönümünü kutladı.

Adana Hava Limanı Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kuruluşunun 80. yıl dönümünü kutladı.

Havalimanı içerisinde Nihat Restorant'ta verilen yemekte konuşan Hava Limanı Başmüdürü Ahmet Bülbül, son 10 yılın istatistiklerini aktararak Adana'nın hava yolu taşımacılığında büyük potansiyel arzettiğini söyledi. Bülbül, Borajet Havayolu firmasının 27 Haziran tarihinden itibaren Adana'dan Dalaman, Bodrum, Malatya, Bursa, Şanlıurfa ve Mardin'e sefer planladığını belirterek, "Biz de gerekli kolaylığı göstereceğimizi kendilerine söyledik. Bu da demek oluyor ki 2013 yılında bu trafik artışı, uçak artışı, yolcu artışı ile yıllık 4 milyon yolcu kapasitesinin üzerine çıkacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Adana Havalimanı'nda yolcu kapasitesinin kısa sürede 4 milyonu aşacağını söyleyerek, "Son 10 yılda gösterilen önemli başarıyı, önümüzdeki 10 yıllarda da artırarak devam edersek 2023 hedeflerine kolayca ulaşırız. 2123 hedeflerine de daha rahat planlama imkanına kavuşuruz. Bizim hava limanının sınırlı imkanlarına rağmen, mesela Ankara'ya İzmir'e göre karşılama yaptığımızda onların yarısından daha fazla yolcuyu uçurduğumuzu, onların işlerini gördüğümüzü memnuniyetle görüyoruz"

şeklinde ifade etti.

Adana Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkiye'nin ilk sivil hava limanının 1937 yılında Adana'da kurulduğunu ve 1956'da Uluslar arası olduğunu ifade ederek,"Trafiği bu kadar tahminlerin üzerinde artmasına rağmen bu hizmetleri veren hava alanı personeline, başta başmüdür olmak üzere, güvenliği sağlayan polis teşkilatımıza ve bütün çalışanlara buradan şükranlarımızı, saygılarımızı arz ediyorum. Çünkü kent olmak işte böyle bir şeydir, kent olmak olağan üstü günlerde, olağan üstü trafikleri idare etmektir. Adana bunu çok güzel bir şekilde yapmıştır. Ben bölgesel hava alanın, Adana hava alanını etkileyeceğine de inanmıyorum. İnşallah 3'üncü hava alanını da İstanbul'da olduğu gibi burada da olacaktır" şeklinde konuştu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yıl dönümü kutlama yemeğine Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz,

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Vali Vekili Halis Aslan, Yüksel Karadağ, TEDAŞ İl Müdürü Niyazi Atasever, TCDD Bölge Müdürü Mustafa Çopur, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kazım Barışık, İl Müftüsü Arif Gökçe, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Bülbül Dalaman Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title